ZLATIBOR: Galens planira izgradnju kongresnog centra sa salom za 1.700 učesnika (VIDEO)

Na 46. sednici Skupštine opštine Čajetina donet je veliki broj veoma značajnih odluka među kojima je svakako jedna od najznačajnijih ona o otuđenju tj. kupovini parcele između hotela Zlatibor i hotela Mona na kojoj preduzeće Galens planira izgradnju kongresnog centra sa salom za 1.700 učesnika, najvećom kongresnom salom u Srbiji posle beogradskog Sava centra. Кongresna sala će biti multifunkcionalna tj. osim kongresa i seminara, u njoj će moći da se realizuju i razne druge aktivnosti, kao što su, na primer, sajmovi ili koncerti. Time će značajno biti upotpunjena ponuda ne samo hotela Zlatibor, već i čitavog istoimenog naselja. Uz to, usvojen je izveštaj o radu Turističke organizacije Zlatibor, javnog preduzeća „Zoohigijena“ i Inovacionog biznis centra, a zakletvu je položio izabrani Zaštitnik građana opštine Čajetina, preneo je odluke sa sednice lokalne skupštine Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina.

Odbornici su doneli i odluke o uređenju građevinskog zemljišta sredstvima investitora, a radi se o izgradnji više putnih pravaca na teritoriji čitave opštine Čajetina, o nabavci asfaltne mase za КJP Zlatibor i o završetku radova na izgradnji poslovne zgrade JP „Gold gondola Zlatibor“.

Đurić je dodao da se u narednom periodu očekuje veliki broj radova na izgradnji putnih pravaca, kao i na njihovoj rekostrukciji, i da dobar deo tih radova izvodi čajetinsko komunalno preduzeće. „Ovih dana se intenzivno radi u Semegnjevu, sledeće nedelje se prelazi u Čajetinu gde će biti rekonstruisano nekoliko ključnih ulica u samom centru. Intenzivno se radi i na izgradnji igrališta na Glavici, a nakon toga i na rekonstrukciji sportskih terena u parku. Radovi se obavljaju i na teritoriji Mesne zajednice Ljubiš, a sledeće nedelje se prelazi u Dobroselicu i Jablanicu. Takođe, rade se i dve ulice na Obudojevici na samom Zlatiboru i to su Ugostiteljska ulica i Ulica zlatiborskih pletilja, kao i velika saobraćajnica u naselju Jelena Anžujska koja se spaja sa putem za Rudine“ zaključio je Arsen Đurić.

Izvor: Opština Čajetina

Video:zlatiborpress

 

Leave a Comment