Novi mlekomat sa organskim mlekom pušten u rad u centru Zlatibora – litar 220 dinara i flaša koju možete koristiti više puta 100 dinara

Nakon nedavnog postavljanja prvog mlekomata sa organskim mlekom na vrhu Tornika u rad je pušten još jedan, pored Info centra Turističke organizacije Zlatibor u samom centru Zlatibora.

– To je još jedan dobar korak ponude na Zlatiboru, kako za stanovništvo i za turiste, tako i za lokalne poljoprivredne proizvođače čiju robu plasiramo na jedan savremen i adekvatan način. Mlekomat raspolaže zamenjivom bocom od 200 litara i ukoliko potrebe korisnika to zahtevaju, u mogućnosti smo da i više puta dnevno menjamo tu bocu sa novim mlekom – rekao je direktor „Zlatiborskog eko agrara“ Marko Marić.

Mlekomat je potpuno automatizovan a osim gotovinom plaćanje je moguće i platnim karticama, kako bi se izbegle eventualne poteškoće sa vraćanjem kusura.

– Pojedinačna boca za mleko je povratna i svako ko je jednom kupi može da je koristi više puta u skladu sa adekvatnim održavanjem. Sama boca košta 100 dinara, a litar mleka na automatu 220 dinara. Postoji mogućnost i za kupovinu pola litre organskog mleka – rekao je Marić.

Direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović rekao je da mlekomati povezuju lokalnu poljoprivredu i turističku ponudu Zlatibora.

– Zadovoljni smo da će i meštani i turisti moći da kupe organsko mleko proizvedeno na teritoriji opštine Čajetina, od proverenih proizvođača – rekao je Živanović.

Autor: LZS, izvor: Opština Čajetina

Leave a Comment