„BalkanSpa Summit 2023“ u Beogradu

Nakon višegodišnje pauze u centru dešavanja danas se nalazi „BalkanSpa Summit“ u Beogradu u Hotelu Zira, a uz stratešku podršku Ministarstva turizma i omladine i Turističke organizacije Srbije. Okupljen je veliki broj gostiju iz turističke industrije, loklanih turističkih organizacija, predstavnika udruženja banja, udruženja hotelijera i menadžment hotela u Srbiji, kao i veliki broj medija.

Zemlje Balkana su se udružile u zajedničkom predstavaljanju zdravstvenog turizma na „BalkanSpa Summit“-u. Pored Srbije nalaze se Slovenija, Bugarska, Hrvatska, Makedonija, Rumunija, Grčka, Mađarska i Turska.

Edukativni deo i osnovna ideja samita je da se povežu u jednu celinu zajedničke etničke komponente balkanskih zemalja, kao što su tradicija, kultura, gastronomija i da se kao takvi turistički proizvodi kroz zdravstveni turizam dodatno promovišu.

Tokom svečanog otvaranja direktorka Turističke organizacije Srbije, Marija Labović pored ostalog navela je „Banje su po broju dolazaka i noćenja turista u Srbiji u top 5 destinacija“.

Na kraju dana biće upriličena i svečana dodelea nagrada najboljima „BalkanSpa Summit Award“ u više kategorija.

Izvor: TOS

Leave a Comment