Putevi koji će turistički oživeti Prijepolje i Priboj

Moderna saobraćajnica stiže od Prijepolja do Kamene Gore, a od Kokinog Broda do Priboja magistralom. Na ovaj način se otvaraju nove mogućnosti za bavljenje turizmom i dolazak novih investitora u skoro opustela sela.

Drago Popadić, predsednik opštine Prijepolje kaže da su ove nove saobraćajnice od vitalnog značaja za meštane tog kraja.

Foto: Opština Prijepolje

– Krećemo sa ovom investicijom i prvi kilometer asfalta je stigao u Kamenu Goru, selo velikog turističkog potencijala, kada Kamenu Goru osposobimo putnom inferastrukturom i drugom infrastrukturom će povući malo i druge delove da se turistički razvijaju. Negde ćemo videti da Kamena Gora bude centar seoskog turizma, a sva okolna sela Jabuka, Sopotnica, Babine i mnoga druga sela će se nadovezivati, pa se nadamo da ćemo u narednim godinama imati ozbiljne turističke i smeštajne kapacitete u svim našim selima. Ono što je bitno je da je opština izdvojila velika sredstva za razvoj vodovodne mreže, za razvoj pojedinih pristupnih saobraćajnica što ćemo čim se završi ovaj put u narednom period radimo – izjavio je Popadić.

Veliki značaj je i put koji se radi za Pribojce. Širina oba puta biće po 6 metara.

Autor: LZS, foto: Opština Prijepolje

Leave a Comment