Brdska trka na Zlatiboru

Brdska trka nagrada Zlatibora Gold gondola održaće se u subotu I nedelju, 24. i 25. juna, na stazi Tornik. Očekuju se takmičari iz 7 zemalja regiona, a trka se boduje za Nacionalni Šampionat Srbije u otvorenom Prvenstvu Srbije. Proglašenje pobednika je u nedelju od 16.00 časova.

Tehnički pregledi počinju u petak od 18 časova na parkingu ski centra Tornik.

U subotu 24.6. je zatvaranje staze od 11 – 18 časova, a treninzi počinju od 11.30.

Zatvaranje staze u nedelju je od 09 – 16 časova sa početkom trke od 10 časova.

Alternativni put koji je uvek otvoren je Vodice-Šainovci-ski centar-Ribnica-Jablanica.

Brdska trka na Zlatiboru ove godine održava se treći put za redom. Ovo je takmičenje koje je već u drugoj godini održavanja oborilo rekord po broju takmičara iz Srbije, ali i po učešću takmičara iz čak pet zemalja iz regiona.

Rekord staze: 1:21.559

Pobednici:

2021. – Ivan Mandić

2022. – Ivan Mandić

Organizator trke je Udrženje ASU Zlatibor. Udruženje je osnovano krajem 2016. godine i od samog osnivanja učestvuje u Nacionalnom šampionatu i otvorenom prvenstvu Srbije. Pored takmičarske aktivnosti Udruženje uspešno učestvuje u organizaciji trka u sledećim disciplinama: Brdske trke, Autoslalom, Super-drive cup.

U poslednjih 30 godina je trka sa najvećim brojem takmičara i raste iz godine u godinu. Cilj Udruženja je širenje svesti o automobilizmu kod mladih, razvoj auto sporta u lokalnoj samoupravi i regionu, kao i doprinos razvoju sportskog turizma.

Izvor: JP Gold gondola

Leave a Comment