Završen Zlatibor kup, proglašeni pobednici

U ponedeljak, 29. aprila, na fudbalskim terenima Sportskog centra Čajetina na Zlatiboru, završen je treći međunarodni fudbalski turnir Zlatibor kup. Na ovogodišnjem turniru nadmetalo se preko 3000 mladih fudbalera uzrasta od 2010. do 2017. godišta. Na turniru je učestvovalo preko 100 ekipa iz 14 zemalja. Učesnici iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Crne Gore, Severne Makedonije, Slovenije, Bugarske Italije, Španije, Rusije, Portugala, Malte, ali i daleke Kine odigrali su preko 500 mečeva na 11 ocrtanih terena za igru za tri dana trajanja turnira.

Foto: TO Zlatibor

Tokom proteklog vikenda, tereni na Zlatiboru bili su poprište uzbudljivih fudbalskih nadmetanja, gde su se mladi fudbaleri  borili za prestižnu titulu pobednika Zlatibor Kupa. Atmosfera je bila ispunjena uzbuđenjem i sportskim duhom, dok su se timovi nadmetali u uzbudljivim, ali pre svega fer utakmicama.

Uz odličnu organizaciju za koju su bili zaduženi Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor i Turističko-rekreativni kompleks Zlatibor, Zlatibor Kup je postao nezaobilazan događaj u kalendaru dečijih sportskih aktivnosti. Organizatori su se potrudili da obezbede sve potrebne uslove za uzbudljive utakmice, pružajući mladim igračima nezaboravno iskustvo na terenu. Pored sportskog nadmetanja mladi fudbaleri iz različitih delova sveta imali su priliku da uživaju u turstičkim atrakcijama Zlatibora. Gosti iz inostranstva, ali i brojne ekipe iz Srbije i regiona imali su priliku da se tokom trajanja turinra voze Gold gondolom i uživaju u Dino parku, Avantura parku i drugim atrakcijama.

Foto: TO Zlatibor

Pored većeg broja učesnika nego prošle godine, treći  “Zlatibor kup” privukao je i veliki broj navijača koji su sa tribina bodrili mlade fudbalere. Sudeći po utiscima igrača, publike, ali i organizatora ovo je bio pravi sportski praznik za sve ljubitelje fudbala. Učesnici su se odužili publici fer i korektnom borbom na terenu, a želja takmičara da pobede bila je vidljiva i posle po neke suze koju su pustili poraženi nakon izgubljenih mečeva. Najviše pažnje sa tribina privukli su najmlađi takmičari koji su na ovom turniru napravili prve fudbalske korake dok su njihovi navijači podsećali na prave navijačke grupe, sa zastavama i pratećom koreografijom. Najbolje ekipe zaslužili su medalje i pehare. Medalje i pehare najboljima uručili su istaknuti fudbaler Milan Biševac, direktor Turističke organizacije Zlatibor, Vladimir Živanović i direktor Turističko – rekreativnog kompleksa Zlatibor, Nikola Novaković, u ime organizatora ovog turnira.

Pobednici “Zlatibor kupa” 2024. po starosnim kategorijama su:

2017. godište – Vojvodina

2016. godište – Kluž

2015. godište – Kinder Brašov

2014. godište – Crvena Zvezda

2013. godište – Integral Moskva

2012. godište – Espanjol

2011. godište – Budućnost Arilje

2010. godište – FCSB

Izvor: TO Zlatibor

Leave a Comment