Za vikend Ultra Trail na Tari

Trka Tara Ultra Trail-a četvrta po redu održaće se od 1. do 2. jula, a obeležiće je delimično nove staze, uz prolazak pored brojnih atraktivnih mesta najlepše planine Srbije.

Start trke je kod manastira Rača, a cilj je u Bajinoj Bašti. Zainteresovani mogu da biraju između ultra trke od 75 km, ali i dve kraće distance od 28km i 12 km.

Dve duže staze će voditi usponom do Kaluđerskih Bara i jezera Jarevac. Staze se razdvajaju na Račanskoj Šljivovici i Ultra ide preko najvišeg vrha Tare – Zborišta, na 1545 metara visine, zatim preko vrha Gavrana, pored vidikovaca koji oduzimaju dah: Banjska stena, Osluša i Sokolarica. Staze se ponovo spajaju na platou Sokolina. Posebne atrakcije predstavljaju vodopad Lađevac i kanjon reke Rače. Mala staza vas vodi atraktivnim terenima oko manastira Rača i dalje ka Bajinoj Bašti.

Organizator ove turističko sportske manifestacije je Udruženje Tara Ultra pod pokroviteljstvom Opštine Bajina Bašta i uz podršku Nacionalnog parka Tara i Turističke organizacije Tara-Drina Bajina Bašta.

Leave a Comment