Vozom kulture u Užice stigla titula Prestonica kulture Srbije u 2024. godini /FOTO I VIDEO/

U 13 časova na peron Železničke stanice u Užicu stigao je “voz kulture” iz Čačka, koji je Užičanima doneo titulu Prestonica kulture Srbije 2024. godine.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović gradonačelnici Užica dr Jeleni Raković Radivojević zvanično je predao ovu prestižnu titulu i poželeo puno uspeha na realizaciji projekta.

– Čačak je u protekloj godini kulture imao preko 6.000 učesnika u oko 230 završenih, koncipiranih i sjajno sprovedenih manifestacija. Čačak je prvi grad koji je ovu manifestaciju održao i popeo staciju na jedan visok nivo. Želja nam da je da i ove i narednih godina radimo na budućnosti i stvaranju uslova na osnaživanju novih kulturnih sadržaja – rekao je gradonačelnik Čačka.

Dr Jelena Raković Radivojević zahvalila se direktoru Srbija voz Ivanu Bulajiću i  svima koji su došli “vozom kulture” u Užice da svi zajedno započnu “Eru kulturu”.

– Pred nama je godina i početak dešavanja kulturnih događaja i važnih infrastrukturnih projekata – rekla je gradonačelnica Užica i najavila za večaras centralnu manifestaciju “Praznik svetlosti” na Gradskom trgu u Užicu.

Čačani su vozom doneli i sadnicu “čačanske rodne”, koju su zajedno Todorović i Radković-Radivojević zasadili.

Okupljnima su glumci Narodnog pozorišta Biljana Zdravčić i Vahidin Prelić odigrali isečak iz knjige “Došljaci” od užičkog pisca Milutina Uskovića.

Zatim su “bulevarom svetlosti” svi krenuli ka Gradskoj plaži do hidrocentrale “Pod gradom”, gde su se gosti upoznali njenim nastankom i radom.

Za večeras je najavljena centralna manifestacija na kojoj bi prema nezvaničnim našim saznanjima trebao da nastupi i majstor trube Dejan Petrović. Sutra veče će se na Gradskom trgu održati koncert grupe Galija, a u subotu veče grupe Van Gog.

Autor: LZS

 

Leave a Comment