Uroše Perić i Big band RTS na otvaranju velike sale GKC-a

Za 19. maj planirano je otvaranje rekonstruisane  velike sale Gradskog kulturnog centra u Užicu. Ovaj događaj će uveličati muzičar Uroš Perić uz pratnju Big band-a RTS. Ovaj događaj počinje u 21 časova.

Uroš Perić je svetu poznat kao vrhunski muzičar i interpretator pesama iz zlatnog doba bluza, džeza i soula. Njegova svestranost, koja se promoviše kroz njegovu muziku, predstavila ga je u dvadeset i šest zemalja, gde je nastupio više od 1000 puta. Njegova gluma, pevanje i harizma naišli su na oduševljenje publike širom sveta. Svojim jedinstvenim talentom očarao je slušaoce širom Evrope, Rusije, Amerike i Afrike.

Tokom svoje izuzetne karijere sarađivao je sa više od dve stotine prestižnih izvođača iz celog muzičkog sveta. Šila Rej Čarls, ćerka čuvenog Reja Čarlsa, opisala ga je kao pravu personifikaciju samog Reja, koji je Periću i bio inspiracija. Njegov scenski pokret i harizmatični glas vraćaju njegove slušaoce u zlatno doba džeza i bluza, a poznavaoci muzike upoređuju čak i njegovo klavirsko izveđenje sa interpretacijama Džina Harisa.

Veliku kreativnu energiju ovog umetnika imali su priliku da osete mnogi koji su sa njim radili – Šila Rej Čarls, Dajana Šur, Erni Vots, Majk Sponca, i mnogi drugi. Nastupao je na najprestižnijim svetskim festivalima i mestima, uključujući Montre, Askona, Sankt Peterburga, Nju Orleansa itd.

Ulaz na koncert je besplatan, a besplatne ulaznice možete preuzeti na biletarnici GKC-a od utorka 14.maja. Jedna osoba može preuzeti najviše dve ulaznice.

Autor: LZS

Leave a Comment