ODRŽANA ČETVRTA REDUŠIJADA U NP TARA

U NP “Tara” održana je manifestacija ,,Redušijada“ u organizaciji Ekološkog društva ,,Tarski biser“, uz podršku JP ,,Nacionalni park Tara“, Turističke organizacije ,,Tara – Drina“ Bajina Bašta i brojnih sponzora.

U okviru manifestacije organizovano je gljivarenje na delovima Tare: Dobro polje i Sekulić, gde su se okupili stručnjaci i ljubitelji gljiva iz cele Srbije. Gljivarenje je organizovano u pratnji stručnih gljivara, a po povratku učesnici su se takmičili u spremanju gljiva.

Organizovana je i izložba dečijih radova na temu gljiva, na kojoj su učešće uzeli učenici iz osnovnih škola ,,Rajak Pavićević“ i ,,Sveti Sava“ iz Bajine Bašte. Svi učesnici su dobili zahvalnice, a radovi pobednika će biti izloženi u Centru za posetioce JP ,,Nacionalni park Tara“ od 22. maja.

Poslednjeg dana manifestacije u Centru za posetioce JP ,,Nacionalni park Tara“ organizovana je izložba prikupljenig gljiva, kao i predavanje na temu ,,Prolećne gljive“, koje je održala Danijela Đorđević Novaković, ispred Mikološko – gljivarskog saveza Srbije.

Izvor: NP Tara

Leave a Comment