STAMATOVIĆ: Obezbediti građanima korišćenje solarne energije

Milan Stamatović, predsednik Opštine Čajetina, izjavio je da bi građani živeli zdravije i ne bi zavisili od tradicionalnih energenata kada bi lokalne samouprave obezbedile pomoć građanima da koriste solarnu energiju.

– Кako bi građani Srbije živeli u zdravijoj životnoj sredini, a istovremeno se obezbedili od nestašica tradicionalnih energenata, pozivam lokalne samouprave da nađu način da iz svojih budžeta dodatno pomognu građanima da se prebace na delimično ili kompletno korišćenje solarne i drugih obnovljivih izvora energije. To činimo i zbog nas ali i zbog budućih generacija kojima moramo da ostavimo čist vazduh, zdravo zemljište i vodu, zdravu hranu – izjavio je Milan Stamatović, osvrćući se na posledice koje može da izazove trenutna, ali i neke buduće svetske krize.

Obnovljivi izvori energije, organska proizvodnja hrane, reciklaža ili prerada otpadnih voda, dodao je Stamatović, moraju da budu pojmovi koji će se nalaziti u vrhu sfere interesovanja i lokalnih samouprava i građana Srbije.

Autor: LZS

 

Leave a Comment