Sjenica će biti prosperitetna opština

Predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić bio je gost emisije „Kontakt“ na Televiziji 5 Užice. U emisiji se govorilo o svemu što se do sada uradilo u ovoj opštini ali i projektima koji se trebaju realizivati. Mujagić je tom prilikom naglasio da će Sjenica u narednom periodu biti prosperitetna opština.

Potpuno sam siguran, tamo gde prođe auto-put dolazi i prosperitet. Taj prostor postaje dostupniji, postaje interesantniji, taj prostor ima manje transportne troškove koji su veliki input u proizvodnoj ceni bilo kog proizvoda. Naša su očekivanja ogromna, mi smo do skoro bili jedna, ne u broju kilometara, najdalja destinacija od prestonice, već u vremenu koje trošimo da dođemo do Beograda. Stanje putne infrastrukture će se značajno poboljšati, nama će biti dostupan Beograd za nepuna dva sata, imaće za nas jako važna i bočna konekcija koja vodi za Bosnu, a ono što je možda u tom smislu trošenja vremena za nas najfascinantnije, Podgorica će biti na manje od sat vremena tako da ćemo opet biti negde neki prostor i neka vrsta raskrsnice, što je Sjenica u prošlosti i bila, ali je u prethodnih nekoliko decenija izgubila taj epitet raskrsnice rekao je Mujagić.

Da biste zaustavili negativna migratorna kretanja, morate napraviti dobar infrastrukturni i ekonomski ambijent, poručio je Mujagić.

Ono što je ova vlast započela u izuzetno kratkom vremenskum periodu, u nešto više od dve godine je izgradnja najmodernije škole u Republici, rekonkstrukcija i dogradnja Doma zdravlja sa dogradnjom preko 4.000 kvatrata novog prostora, gde će Sjenica prvi put dobiti operacione sale, moderno porodilište, stacionar sa dvokrevetnim sobama, kupatilima. U postupku smo izgradnje gradske toplane, ušli smo u program zajma Republike Srbije za čistu Srbiju, gde treba da izgradimo 53,5 km nedostajuće kanalizacije u gradu sa filterskim postrojenjem. U ovoj godini treba da započnemo ozbiljne radove na rekonstrukciji gradskog vodovoda, jedina smo opština koja najverovatnije proizvodi najskuplju vodu u Republici, iz najniže tačke u gradu pumpamo vodu do najviših kota gde 24h celi pumpni sistem u vremenu kada je električna energija izuzetno skupa, proizvodi vodu. Na putu smo da rešimo i ostale komunalne i ekološke probleme – kaže prvi čovek Sjenice.

Naglasio je da je za dve godine asfaltirano 65km opštinskih, odnosno lokalnih puteva, te da će se taj trend nastaviti i ove godine.

– Mi moramo da intenzivno radimo na promeni ambijenta zato što smo i suviše bili u podređenom i zapuštenom stanju, život prosto ne može da čeka. Očekivanja građana su velika, nadam se da ćemo bar delimično zadovoljiti očekivanja građana i kad su u pitanju putevi, ali i kada je u pitanju društveni život i infrafstruktura u gradu. Činimo sve što je u našoj moći da otvorimo što više frontova. Ja sam prihvatio ovo da radim ne zato što sam političar, ja dolazim iz nekog skromnog poslovnog sveta, vlasnik sam svog privatnog preduzeća koje je staro prako 30 godina i sve sam to stavio sa strane da dam svoj doprinos jer je Sjenica moja i mojih sugrađana. Ako niste spremni da ličnim primerom doprinesete poboljšanju ambijenta, onda vam ne vredi puno to da kritikujete – zaključio je Mujagić.

Izvor: TV 5

Leave a Comment