Likovni simpozijum „Tara 2023“

Na Mitrovcu u Nacionalnom parku Tara održan je, četvrti po redu, likovni simpozijum „Tara 2023“. Na ovogodišnjoj koloniji učestvovalo je 13 slikara iz Srbije, Severne Makedonije i Slovenije koji su naslikali 26 slika.

Radovi nastali tokom ove kolonije postaće deo kolekcije Nacionalnog parka Tara i biće izlagani u galerijama širom Srbije u sklopu promotivnih aktivnosti parka.

– Trudimo da promovišemo Nacionalni park Tara na različite načine. Ova likovna kolonija predstavlja prigodan način za promociju parka i želja nam je preraste u tradicionalnu međunarodnu umetničku manifestaciju – ističe Dragić Кaraklić, direktor JP „Nacionalni park Tara“.

Umetnici su zadovoljni prilikom da borave i rade na Tari, kao i da razmene iskustva sa kolegama. Likovni simpozijum je inicirao i podržao Nacionalni park Tara uz organizacionu pomoć selektora Miroslava Živkovića.

Na ovogodišnjem likovnom simpozijumu „Tara 2023“ učestvovali su: Suzana Stojadinović, Svetlana Кrstić, Marija Sekula, Tatjana Blagojević, Olivera Protić, Irina Černjiševski, Gordana Vinčić, Dejan Milivojević, Stojan Milanov, Lojze Кališnik, Ivana Кnežević, Zoran Suvajac i Dragan Tasić.

Izvor: NP Tara

Leave a Comment