Rafting niz Đetinju po drugi put

Grad Užice će po drugi put biti domaćin Evropskog kupa i državnog prvenstva u raftingu. Ovo veliko takmičenje uz učešće oko 15 ekipa održava se predstojećeg vikenda, od 7. do 9. juna, najavili su organizatori, uz poziv Užičanima da dođu i podrže takmičare i uživaju u slalomu i spustu iskusnih takmičara iz cele Evrope.

Foto: Grad Užice

Prema rečima Slobodana Šiljkovića člana Gradskog veća učešće su potvrdile posade iz Italije, Ukrajine, Hrvatske, Crne Gore, Bugarske, Makedonije i Srbije.

Veoma se radujemo što možemo da najavimo da će grad Užice po drugi put biti domaćin i suorganizator Evropskog kupa u raftingu. Nosilac svih aktivnosti je Sportski savez Užice i mi smo kao i prošle godine u potpunosti spremni da sve organizujemo prema pravilima i propisima za ovakva takmičenja. Pozvaću sve Užičane da uživaju u veštinama, koje će imati priliku da vide tokom spustova i slaloma učesnika. Biće to, siguran sam, još jedan razlog više da u narednim godinama u vreme održavanja manifestacije ovde imamo i sve više posetilaca sa strane, naglasio je Šiljković.

Foto: Grad Užice

Boris Purjakov predsednik Rafting saveza Srbije i potpredsednik Svetske rafting federacije istakao je da su zadovoljni prošlogodišnjom organizacijom odlučili da i ove godine organizuju takmičenje u Užicu.

U kanjonu se trenutno se postavljaju kapije i staza i očekujemo nekih 15 timova koji će se takmičiti u disciplinama slalom u subotu i u nedelju spust od Gradske plaže do Ade. Pozivam građane Užica da prisustvuju ovom velikom događaju, rekao je Purjakov.

Dragiša Kuzmanović generalni sekretar Sportskog saveza Užice naglašava da je sve gotovo spremno za trening koji će se održati u petak 8. juna, kao i za takmičenja planirana za subotu i nedelju.

Otvaranje je zakazano za subotu 8. jun u 10 časova na platou ispred Hodrocentrale, nakon čega će uslediti takmičenja koja traju do 17 časova. Start spusta od Gradske plaže do Ade je u 10 časova u nedelju 9. juna, a proglašenje pobednika i dodela zahvalnica u 12 časova, takođe na platou ispred Hidrcentrale.

Leave a Comment