Otvoren “Park osmeha” sećanje na stradalog dečaka

U zlatiborskom selu Šljivovica danas je otvoren dečiji park „Park osmeha“, koji je posvećen prerano i tragično nastradalom Aleksandru Selakoviću (05.12.2005-04.04.2017).

Park je otvoren u neposrednoj blizini osnovne škole u Šljivovici koja funkcioniše kao osmorazredna škola i izdvojeno odeljenje OŠ „Milivoje Borović“ iz Mačkata, a u koju je Aleksandar išao.

Aleksandar je pre sedam godina, zajedno sa svojim roditeljima Marijanom i Milanom, izgubio život u teškoj saobraćajnoj nesreći. Njegovi baba i deda po srcu Stanka i Ljubinko Radeljić želeli su da sećanje na Aleksandra i njegov stalni osmeh živi i nakon njegovog preranog odlaska, pa su svoju katastarsku parcelu ustupili Opštini Čajetina uz želju da se na njoj izgradi dečiji park sa brojnim sadržajima. U realizaciju ove ideje svesrdno su se uključili i drugi Aleksandrovi baba i deda Milka i Milenko, a ujak Mirko Petrović osmislio je sportske i rekreativne sadržaje koji će ovaj park činiti mestom okupljanja Aleksandrovih drugara iz razreda i drugih učenika.

Opština Čajetina je ispunila obećanje i za izgradnju „Parka osmeha“ je organizovala odgovarajuća opštinska preduzeća. Nosilac radova na izgradnji i uređenju parka je bilo КJP “Zlatibor”, uz pomoć kolega iz Turističke organizacije Zlatibor i JКP Vodovod, kao i Sportskog saveza opštine Čajetina.

Povodom otvaranja održan je i fudbalski turnir učenika iz škola sa teritorije Opštine Čajetina.

Te kobne noći Vojislav Stračević na ulasku krivinu preko pune linije pokušao je da pretekne tojotu i direktno se sudario sa korsom u kojoj je bila porodica Selaković. Utvrđeno je da je imao 1,33 promila alkohola u krvi. Osuđen je na 8 godina zatvora.

Autor.LZS

 

 

Leave a Comment