Nemci povećavaju svoju posetu Srbiji

Više od 250.000 posetilaca i 1.500 predstavnika medija iz celog sveta u 9 dana trajanja sajma otkriće lepote i bogatstva turističke ponude Srbije.

Turistička organizacija Srbije (TOS) Novu godinu otvara nastupom na tri međunarodna sajma turizma na kojima aktivno nastavlja da promoviše turističku ponudu Srbije.

U ovom trenutku učestvuje na sajmu CMT u Štutgartu (Nemačka) na kom predstavlja celokupnu turističku ponudu Srbije, dok su u toku i poslednje pripreme za nastup na sajmu FITUR, koji se u periodu od 18. do 22. januara organizuje u Madridu (Španija).

Sajam CMT u Štutgartu (od 14. do 22. januara) predstavlja najposećeniji sajam turizma namenjen širokoj publici. Okuplja više od 250.000 posetilaca, više od 2.000 izlagača iz 100 zemalja i preko 1.500 predstavnika medija.

Na štandu TOS-a biće predstavljena ukupna turistička ponuda Srbije, od kulturno-istorijskih spomenika, kratkih odmora u gradovima, brojnih manifestacija, bogate ponude Dunava uključujući i Dunavsku biciklističku rutu, preko aktivnog odmora u prirodi u kombinaciji sa seoskim turizmom, kamping i karavaning kao nov način avanturističkih putovanja, do gastronomije i fine dinaning-a.

To će biti i prilika da, tokom devet dana trajanja sajma u okviru štanda TOS-a, svoju ponudu predstave i Dunavski centar za kompetenciju (DCC), kao i predstavnici lokalnih organizacija TO Zlatibor, TO Vojvodina, TO Novi Sad, TO Beograd, TO Čačak, TO Subotica i TO Inđija.

Da su nemački turisti prepoznali kvalitet Srbije kao turističke destinacije potvrđuju podaci da na osnovu statistika iz 11 meseci 2022. godine broj noćenja nemačkih turista u Srbiji je dostigao 229.036 (+76%) što je već sada premašilo broj noćenja iz rekordne 2019. godine. Takođe je i broj dolazaka  turista iz ovog dela Evrope u porastu od 87% (100.561), što nemačke turiste svrstava na treće mesto (posle BiH i Crne Gore).

Izvor: TOS

Leave a Comment