Koncert KUD “Zlatibor” iz Čajetine

Godišnji koncert KUD-a Zlatibor, održaće se u petak, 24. Januara, sa početkom u 19 časova u Kulturnom centru na Zlatiboru. Tom prilikom predstaviće se članovi folklorne i muzičke sekcije koji su svrstani u različitim uzrasnim kategorijama. Kao pravi ambasadori kulture Srbije i svoga kraja, sa posebnom pažnjom predstaviće lepotu i raskoš prelepih zlatiborskih i užičkih pesama i igara, kao i narodne igre iz drugih krajeva Srbije.

Društvo je osnovano 1996. godine i u svojoj dugoj istoriji postojanja učestvovalo na mnogobrojnim smotrama, takmičenjima i festivalima u zemlji i inostranstvu među kojima su: Republički festival folklornih ansambala Srbije, „Vršački venac” i „Zlatni opanak”, kao i gostovanja u Turskoj, Poljskoj, Rusiji, Belorusiji, Španiji, Holandiji, Švedskoj, Belgiji, Tunisu…

Za svoj rad Društvo je više puta nagrađivano. Nosioci su niza priznanja: Srebrnog vršačkog venca, Zlatnog opanka iz Valjeva, Bronzane plakete Saveza amatera Srbije i niza priznanja, diploma i nagrada sa međunarodnih festivala.

Leave a Comment