Za svoj rođendan osvojila krst

Užičanka Marina Lazić za svoj 35 rođendan osvojila je Bogojavljenski krst.

– Ovo je veliko zadovoljstvo. Danas mi je tačno 35 godina i nema veće sreće i lepšeg poklona od toga što sam osvojila ovaj Bogojavljenski krst. Ovo mi je prva godina da plivam i nije uopšte hladno. Pozvala bih sve hrabre i ljude i žene da učestvuju u ovom plivanju, jer je to neko posebno zadovoljstvo – rekla je pobednica Marina, koja radi kao komercijalista.

Pre znaka plivanja, nakon što je sveštenik osveštao vodu, u hladnu Đetinju je skočio Arsenije Hadži Basur sa svoja tri sina Makarom starim sedam godina, Zaharom od 9 godina i Lazarom od 11 godina.

– Plivamo iz čisto verskih uverenja. Najstarijem Lazaru ovo je četvrti put da pliva za Bogojavljenski krst i dva puta ga je osvajao na Zlatiboru. Zaharu i Makaru je po prvi put. Dobro su podneli, malo je Makaru posle bilo hladno – kaže Arsenije.

Plivanje za Bogojavljenski krst u Užicu se održava 12 put. Ove godine je učestvovalo 77 plivača, od kojih dve dame. Najstariji je imao 50 godina, a najmlađi je imao 17 godina. Pre plivanja kroz Užice je održana litija.

Autor LZS


Leave a Comment