Gold gondola popularna i za Sretenje

Foto: Gold gondola

Prvog dana praznika na Torniku je bila prikazana izložba Od lakomice do gondole koja posetioce vodi kroz sve faze nastanka Gold gondole. Fotografije i tekstovi sa ove postavke najbolje svedoče koliko je bilo potrebno vremena i upornosti da se realizuje najveći projekat Opštine Čajetina. Priprema dokumentacije, planovi, izazovi tokom gradnje, saradnja sa francuskom kompanijom Poma, osnovne karakteristike gondole, stalna ponuda i usluge, sve su to posetioci mogli da vide i shvate šta gondola znači za zlatiborski kraj. Posebnu pažnju izložba je privukla putnicima iz Abu Dabija koji su naglasili da je vožnja gondolom iskustvo koje vredi ponoviti zbog najlepšeg pogleda na Zlatibor.

Foto: Gold gondola

„Bella ciao“, „Marš na Drinu“, „Zlatibore pitaj Taru“ i „Mićin čoček“ samo su neke od popularnih numera u kojima su posetioci uživali na poslednjoj stanici gondole, a u izvedbi trubačkog Orekstra Dobrovoljnog vatrogasnog društva „27. septembar“ iz Kraljeva. Želeli smo da našim posetiocima, povodom Dana državnosti Republike Srbije, pružimo trenutke svečanosti i dobrog raspoloženja što je, sudeći po utiscima muzičara i posetilaca, bio pun pogodak.

Zahvaljujem se Gold gondoli na pozivu da učestvujemo u obeležavanju Dana državnosti i mogućnosti da turiste obradujemo našim nastupom. Utisci su fenomenalni, vožnja gondolom je predivna, pogotovo mi se svideo taj deo preko Ribničkog jezera. Svakome bih preporučio da dođe na Zlatibor – turističku prestonicu Srbije i da se provoza gondolom, a u ovom predivnom kafiću ga čekaju lepa iznenađenja, rekao je Dimitrije Jovičić, šef kraljevačkog Orkestra DVD.

Foto: Gold gondola

Gondola je postala sinonim za celodnevnu zabavu po meri modernog turiste, pa smo tako i ovog puta pružili nesvakidašnji doživljaj našim posetiocima koji su imali jedinstvenu priliku da na najvišem vrhu Zlatibora, u Gondola baru, slušaju kvalitetan trubački repertoar koji je objedinio tradicionalne i moderne kompozicije.

Ovde je fenomenalno i druženje je fantastično. Imale smo nekoliko planova, ali nismo se pokajale što smo došle na gondolu. Ne zna se ko bolje svira od momaka iz orkestra, zaista smo uživale, rekla je Dragana Drakulić.

-Predivno je ovde na gondoli, a naročito vidikovac odakle smo videli Durmitor. Kada smo sele u kafić počeo je nastup ovog fenomenalnog orkestra i to nas je pozitivno iznenadilo. Sigurno ćemo ponovo doći jer smo zaista uživali“, rekla je Milada Ekmečić.

Foto: Gold gondola

Praznične dane ulepšala je i Nedelja ljubavi na gondoli koja je trajala od 12. do 16. februara, inspirisana Danom zaljubljenih, kada su u ponudi bili poklon paketi sa suvenirima Gold gondole namanjenih parovima. Veliko interesovanje vladalo je i za romantičnim putovanjem koje pruža gotovo filmsku atmosferu u kabini ukrašenoj ljubavnim motivima gde nastaju najlepše uspomene uz slatke zalogaje i šampanjac. Dodatnom ugođaju doprineo je i branč u vazduhu – naš jestivi suvenir koji pruža sve ukuse zlatiborskog kraja na jednom mestu.

Izvor: Gold gondola

Leave a Comment