Gault&Millau gastronomski vodič 2024 – DODELJENE “KAPE” NAJBOLJIMA

Ugledni gastronomski vodič „Gault&Millau“ u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije na svečanoj ceremoniji, 24. aprila, u hotelu Hayatt Regency u Beogradu, proslavio je vrhunske restorane i kulinarske talente širom Srbije. Ova godišnja manifestacija, koja predstavlja vrhunac u svetu gastronomije, okupila je elitu kulinarstva i gastronomskih entuzijasta iz zemlje i regiona.

www.peterirman.com

„Gault&Millau“ predstavlja vodič kroz izuzetnu kulinarsku ponudu Srbije, a „kape“ su dodeljivane u različitim kategorijama koje ističu vanredne talente i vrhunske restorane u domenu gastronomije. Na samom početku promocije gastronomskog vodiča „Gault&Millau“ prisutnima su se obratili direktorka „Gault&Millau“ Srbija gospođa Mira Šemić, direktorka Turističke organizacije Srbije Gospođa Marija Labović i pomoćnik ministra turizma i omladine Dunja Đenić. Najviše „kapa“ dodeljene su restoranima Fleur de Sel, Langouste, Salon 1905, Enso, Homa, JAM– Just A Maestro, La Pista, Project 72 Wine & Deli, Restoran 27, Restoran GIG, The Square  koji su se istakli svojom izvanrednom kreativnošću, kvalitetom hrane i usluge. Ti restorani su postali sinonim za gastronomsku izvrsnost i ugled srpske kuhinje.

www.peterirman.com

Uz to, nagrade su dodeljene i u šest pojedinačnih kategorija:

Najbolji somelijer: Ovaj prestižni naslov dodeljen je stručnjaku Predragu Gavriloviću (Legat 1903) čija je strast prema vinu i veština uparivanja vina sa jelima oduševila žiri.

Najbolji POP: Ova kategorija prepoznaje „PRETOP“ u Zemunu koji je osvojio srca javnosti svojom autentičnom atmosferom i ukusnim, pristupačnim jelima.

Najbolji poslastičar: Vrhunski poslastičar Zdravko Gavrilović (Hotel Square Nine) koji je bio u fokusu ove kategorije, prepoznat je po svojoj maštovitosti i izvanrednim slatkim kreacijama.

www.peterirman.com

Mladi talenat: Ova nagrada je dodeljena mladoj kulinarskoj nadi Anđeli Risimić (Restoran Salon 5 A) koja se istakla svojom inventivnošću i veštinom u kuhinji.

Šef tradicije: Nagrada za Zoranu Mrenjicu (Salaš kod stare dunje) koja je najbolje predstavila tradicionalnu srpsku kuhinju, poštujući autentične recepte i tehnike kuvanja.

Šef budućnosti: Ova nagrada je dodeljena šefu Urošu Ivoševiću (Restoran GIG) koji je svojom inovativnošću i vizijom osvojio žiri, predstavljajući budućnost gastronomije.

Šef godine: Prestižna titula koja je dodeljena šefu Nikoli Stojakoviću (Fleur de Sel) čiji su rad, kreativnost i doprinos gastronomiji bili izuzetni tokom protekle godine.

www.peterirman.com

Ovogodišnji „Gault&Millau“ događaj nije samo bio prilika za proslavu vrhunske gastronomske scene u Srbiji, već i platforma koja promoviše kulinarsku kulturu zemlje i inspiriše nove generacije kulinarskih stručnjaka.

Izvor: TO Srbije, foto: www.peterirman.com

Leave a Comment