Zlatiborska gondola počinje ponovo sa radom 20. juna

Zlatiborska Gold gondola počinje s radom 20. juna, nakon obimnih radova na rekonstrukciji mreže.

Najduža panoramska gondola na svetu letnju sezonu dočekuje sa ukupno 72 kabine. Zbog ukidanja epidemioloških mera njihov kapacitet vraćen je na predviđenih 10 osoba. To će skratiti period čekanja i smanjiti redove i gužve koje su se formirale pred gondolom tokom svake sezone i u danima praznika – rekla je Bojana Božanić, direktorka JP “Gold gondola”.

Foto: Branislav Dogandžić

Ona je dodala da je tokom rekonstrukcije mreže gondole uz postojećih 54 montirano novih 18 kabina, izgrađene su i montirane natkrivke na početnoj i krajnjoj stanici i obavljen čitav niz radova na poboljšanju sistema i uvođenju novih softverskih rešenja.

Foto Story
Foto Story

– Sve je urađeno u cilju bržeg i kvalitetnijeg operativnog rada koji će unaprediti i rad same gondole i uticati na još bolje iskustvo putnika. Interesovanje domaćih i stranih turista za vožnju gondolom je veliko, o čemu svedoči brojka koja je premašila 300.000 prevezenih putnika za nešto malo više od godinu dana. Samo u januaru ove godine prevezeno je 38.000 putnika – kaže Božanić.

Foto: Branislav Dogandžić

Radove na rekonstrukciji gondole u roku su obavili zaposleni u Javnom preduzeću „Gold gondola Zlatibor“, uz asistenciju inženjera i tehničara francuskog partnera, firme „Poma“, i članova Gorske službe spasavanja, koji su preuzeli jedan deo poslova.

Autor: LZS, foto i izvor: JP “Gold gondola”

Leave a Comment