Zlatibor pristupačan za sve

Da opština Čajetina stalno podiže standarde turizma i brine o potrebama svih turista govori činjenica da je počela realizacia projekta “Pristupačan Zlatibor za sve”. Udruženje “Inkluzija osoba sa invaliditetom Čajetina” u partnerstvu sa lokalnom samoupravom i Turističkom organizacijom Zlatibor realizuje projekat čija je centralna aktivnost ocena pristupačnosti smeštajnih i ugostiteljskih objekata za osobe sa invaliditetom.

Projekat je deo velikog projekta „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT” koji finansira Vlada Švajcarske, a sprovode švajcarska organizacija “Helvetas Swiss Intercooperation” u konzorcijumu sa udruženjem Građanske inicijative.

Trenutno se radi metodologija po kojoj će se procenjivati u kojim objektima osobe sa invaliditetom mogu da borave bez prepreka. Podaci o pristupačnosti naći će se na destinacionom sistemu Turističke organizacije Zlatibor gde će turisti sa invaliditetom moći precizno da se informišu o tome koji objekti su im pristupačni. Očekuje se da se kroz aktivnosti na projektu podigne svest ugostitelja o pružanju uslga osobama sa invaliditetom i da se počne sa uklanjanjem prepreka.

Izvor TO Zlatibor

Leave a Comment