Zbog epidemije samo svečana sednica za Dan grada Užica

Predsednik Skupštine grada Užica Branislav Mitrović najavio je da će proslava Dana grada Užica biti obeležena svečanom sednicom, u petak 9. oktobra, dodelom javnih priznanja i zahvalnica za dobrotu i humanost tokom epidemije korona virusa. Drugi deo programa je film o Užicu koji će biti emitovan u lokalnim medijima.

– U sali Narodnog pozorišta 9. oktobra, u petak u 13 časova, održaće se svečana sednica Grada Užica. Pored odbornika prisustvovaće i 14 dobitnika javnih priznanja i nagrada za 2020. godinu, a tu će biti i dobitnici zahvalnica za dobrotu, požrtvovanje i humanost, 34 predstavnika institucija, kompanija i firmi koji su olakšali tešku situaciju u našoj zemlji usled epidemije korona virusa – najavio je Mitrović.

Ove godine, povelje Grada pripale su dr Životi Markoviću i preduzeću MTК Metal-komerc, a plakete će se dodeliti dr Sofiji Brujić, dr Jovanki Čubrilo, Udruženju građana ”Mitropolit Josif Cvijović” Drežnik, Nemanji Rankoviću, Saši Temelkovskom, dr Vladimiru Paunoviću i dr Tijani Marić. Nosioci Nagrada za izuzetne rezultate u radu u 2020. godini su Dušan Drndarević, dr Petar Ristanović, Zdravko Aničić, Ognjen Zlatić i Dragutin Jelisijević.

Čestitku povodom rođendana grada uputiće gradonačelnica Jelena Raković Radivojević.

Ove godine neće biti kulturnih i sportskih manifestacija zbog epidemiološke situacije, koja nalaže poštovanje propisanih i preporučenih mera zaštite od korona virusa.

Autor LZS

Leave a Comment