Za sve avanturiste i ljubitelje hrane: GASTRONOMSKA PEŠAČKA TURA U NP TARA

Na području Nacionalnog parka Tara  30. apria ove godine održaće se gastronomska pešačka avantura pod nazivom “Gastromania Hiking Adventure”.

Ova manifestacija ima za cilj da predstavi Taru i Bajinu Baštu na novi način. Učesnicima će ponuditi savršen spoj prirode i prave domaće hrane; neponovljiv spoj moćne, prelepe planine i starih zaboravljenih ukusa; uzbudljiv spoj avanture i hedonističkog ugođaja za nepca.

Gosti će moći da biraju jednu od dve gastro rute “HEDOMANIA” od 18 km i “HAPPYMANIA” od 10,5 km, jednom od najlepših staza Nacionalnog parka Tara. U pitanju je kružna tura na relaciji Račanska šljivovica – Sokolina – Lađevac – manastir Rača – vidikovac Crnjeskovo – jezero Jarevac – Račanska šljivovica. Za one kojima je ceo krug mnogo i koji se odluče za kraću stazu biće organizovan prevoz od manastira Rača do Račanske šljivovice.

Duž staze, na atraktivnim lokacijama, biće raspoređene okrepe sa prepoznatljivom lokalnom, domaćom, hranom: slatko, džemovi, prirodni sokovi od maline, kupine, jabuke, najpoznatije rakije, suhomesnati proizvodi, čorba od vrganja, lovački gulaš, mlečni proizvodi vrhunskog kvaliteta, zaboravljeni kolači, „eliksir mladosti“, i još dosta toga! Isključivo domaći proizvodi pripremljeni po tradicionalnim receptima. Ukratko – JEDINSTVENA GASTRO AVANTURA U PRIRODI!

Ovo je samo deo iznenađenja koji očekuje goste GASTROMANIJE! Neke tajne ćemo još uvek zadržati za sebe, sve dok nam ne dođete u goste!

Pozivamo vas da nam se pridružite na putu otkrivanja planine Tare i njenih skrivenih blaga, na malo drugačiji način – kroz hedonistički tretman svih vaših čula!

Manifestaciju organizuje grupa entuzijasta iz Bajine Bašte i velikih zaljubljenika u prirodu, planinu Taru i lokalnu hranu okupljena oko udruženja građana „Tara Ultra“ uz podršku Opštine Bajina Bašta, Nacionalnog parka Tara, TO „Tara-Drina“ Bajina Bašta i lokalnih proizvođača.

Кontakt osoba: Nikola Živanović; tel: +381 66 858 0385; e-mail: gastromaniatour@gmail.com

Izvor: NP Tara

Leave a Comment