Vesna, Alen i trubači na trgu na Zlatiboru dočekali Novu 2022.

Sve prethodne najave i očekivanja da će ispraćaj 2021. i doček 2022. na Zlatiboru biti veliki događaj obistinile su se na najlepši i najbolji način.

Nakon godine koja je obeležena kovid merama i restrikcijama, kao i izostanka usled toga tradicionalnog dočeka na Kraljevom trgu 2021. godine, Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor potrudile su se da meštanima opštine i svim posetiocima zlatne planine prirede svojevrsno narodno veselje uz velikane muzičke scene eks-ju prostora, odnosno regiona, Vesnu Zmijanac i Alena Islamovića.

Program dočeka za pamćenje koji je obeležio rekordan broj posetilaca počeo je u 21 čas nastupom Alena Islamovića. Nizali su se hitovi kako iz solo karijere tako i iz vremena Bijelog Dugmeta, „Ne spavaj mala moja“, „Let na drugi svijet“, „Heroin“, „Lopov“ „A i ti me izneveri“, Lipe cvatu“, „Pljuni i zapjevaj“, „Đurđevdan“, ali i mnoge druge praćene ovacijama i aplazima publike. Posle više od sat i po dobre svirke, Alen je scenu prepustio Vesni Zmijanac koja je prepun Kraljev trg povela u najluđu noć. U glas su Vesna i okupljena publika pevali, „ Ponovi za mnom“, „Dođi što pre“, „Malo po malo“, „Ne kunite crne oči“, i u Novu 2022. zakoračili sa „Idem preko zemlje Srbije“ dok se nad jezerom i trgom razvio veličanstven vatromet.

Zasluženi predah dvoje velikana na ništa manje efektan način u prvim minutima Nove godine posetiocima zlatne planine ulepšali su trubači Dejana Jevđića.

Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor su  još jednom odličnom organizacijom dočeka opravdali poverenje turista čiji se broj povećava iz godine u godinu i pokazali zašto je zlatiborski doček jedan od najposećenijih u našoj zemlji i regionu.

Program novogodišnjih koncerata nastaviće se „reprizom dočeka“ na Kraljevom trgu, kada nastupa popularna Senidah od 21 čas. Preko 45 000 turista odabralo je zlatnu planinu za mesto provoda i odmora u toku novogodišnjih praznika, a pored slavlja na trgu mnoga poznata imena estrade nastupaju u renomiranim klubovima i hotelima Zlatibora.

Izvor: TO Zlatibor

 

Leave a Comment