Veče izvorne muzike na Kraljevom trgu uz grupu „Ogrlica od bisera”

Ženska vokalna grupa „Ogrlica od bisera” u nedelju, 23. jula priredila je koncert na Kraljevom trgu na Zlatiboru. Koncert je počeo izvornom muzikom, dok je ove godine publika imala priliku da uživa i u obradama pesama filmske produkcije kao što su: „Devojko mala“, „Od Banata prema Sremu, „Ponoć je“, „Za Beograd“ i druge.

„Ogrlica od bisera“ je poznata po tome što neguje i čuva od zaborava našu narodnu muziku. Postoji već 13 godina i ogranak je „Đerdana“ koji je osnovala i vodila istaknuti umetnik Mira Vasiljević. Sve pesme su višeglasno postavljene i za svoj rad ova ženska vokalna grupa dobila je brojna priznanja. Osnivač i umetnički rukovodilac sastava je Jasna Vasiljević Milanović. Pevačku grupu verno prati harmonikaš Boško Perić koji, zvucima svoje harmonike, upotpunjuje svaki nastup.

 

Sledeći događaj u okviru manifestacije “Zlatiborsko kulturno leto” biće koncert Nikole Rokvića koji će se održati u sredu 26. jula na Kraljevom trgu. Sve informacije o dnevnim dešavanjima na Zlatiboru i okolini moguće je pratiti na veb aplikaciji ZLATIBOR.LIVE.

Leave a Comment