Uređuje se Park narodnih heroja u Prijepolju

Prijepolje će nakon završetka radova, koji obuhvataju adaptaciju i uređenje Parka narodnih heroja dobiti funkcionalan i moderno opremljen park namenjen deci, mladima, ali i osobama sa invaliditetom.

Radovi u vrednosti skoro 210.000 evra podrazumevaju postavljanje behaton ploča otpornih na habanje i vremenske prilike na svim stazama u parku, postavljanje elektroinstalacija kao i mobilijara i sprava za fitnes i za vežbanje za osobe sa invaliditetom. 

Predsednik opštine Prijepolje Prijepolje Vladimir Babić je rekao da će Prijepolje uskoro imati funkcionalan, moderno opremljen park koji će najvažnije biti i bezbedan jer ćemo tokom projekta postaviti i rasvetu kao i video nadzor, dodajući da je EU za uređenje parka izdvojila više od 172.000 evra, a opština učestvuje u realizaciji sa skoro 40.000 evra.

Babić je istakao da se posebno vodilo računa da park i sadržaj koji se nudi bude dostupan svim građanima pa tako osobe a posebno deca i mladi sa invaliditetom imaju pristupne staze i mobilijar koji je prilagođen i koji mogu bezbedno da koriste.

Projekat u Prijepolju je jedan od 33 projekta lokalne infrastrukture u regionima Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije koje EU podržava preko EU PRO Plus programa sa više od 5,5 miliona evra.

Izvor i foto: PP Media 

Leave a Comment