Turistička ponuda Zlatibora na sajmu turizma u Sofiji

Turistička organizacija Zlatibor učestvuje na ‘’HOLIDAY & SPA EXPO” Međunarodnom sajmu turizma u Sofiji, gde zainteresovanim posetiocima predstavlja celokupnu ponudu najposećenije srpske planine. Sajam će biti otvoren do petka, 17. februara, a Zlatibor se, kao i prethodnih godina, predstavlja u okviru štanda Turističke organizacije Srbije.

Ovo značajno okupljanje idealno je mesto za poslovne susrete turističkih poslenika iz celog sveta, ali i prilika da se raznovrsni potencijali predstave turistima i široj javnosti Bugarske.

Posetioce štanda Zlatibora očekuju zanimljivi noviteti i informacije o sadržajima kojima „zlatna planina” i dalje zadržava svoje mesto u vrhu turizma Srbije. U fokusu interesovanja je aktivan odmor uz dobro poznate zlatiborske lokalitete, izuzetnu gastronomsku ponudu, moderne hotele, kvalitetan privatan smeštaj, kao i 10 organizovanih dnevnih izleta po okolnim mestima. Najveća atrakcija svakako je najduža panoramska gondola na svetu ,,Gold gondola”. U zimskom periodu prednjači turistički Ski-centar ”Tornik” sa skijaškom infrastrukturom, kao važan potencijal koji izaziva znatiželju posetilaca.

Prvog dana sajma štand Srbije i Zlatibora posetio je ambasador Republike Srbije u Bugarskoj Željko Jović, koji je potvrdio da je Zlatibor izuzetno tražena destinacija među bugarskim turistima. Posebno je naglasio važnost „Gold gondole“ zahvaljujući kojoj je Zlatibor prepoznat na mapi svetskih destinacija.

Da su inostrani turoperatori zainteresovani za turističku ponudu planine govori i to što su predstavnici turističkih agencija iz Bugarske u organizaciji Turističke organizacije Srbije prošle godine u okviru svoje studijske ture po našoj zemlji boravili i na Zlatiboru. Tokom jednodnevnog obilaska najposećenijeg planinskog centra Srbije bugarski turoperatori su upoznali turističke potencijale ”zlatne planine”, atrakcije i sadržaje kojima Zlatibor raspolaže. Predstavnici Turističke organizacije Zlatibor održali su nekoliko važnih sastanaka sa agencijama i turoperatorima iz različitih delova Bugarske, prilikom čega je najavljena njihova ponovna poseta Zlatiboru.

Izvor: TO Zlatibor

Leave a Comment