Humanitarna “Rančolijada”

Porodica Pavlović po treći put je na svom ranču u Volujcu kraj Užica organizovala „Rančolijadu“, dečje takmičenje u zimskim sportovima. Ove godine ističu poseban značaj događaja kao „inicijalne kapisle“ za lokalnu akciju prikupljanja pomoći za područja pogođena zemljotresom u Turskoj i Siriji.

„Rančolijada“ je događaj kojem se prevashodno raduju najmlađi Užičani, ali učesnici ne kriju da su često roditelji ti koji uživaju u makar podjednakoj meri.

„Ovo je idealna prilika da se družimo, deca, roditelji, drugari iz kraja. Malo se popije, pojede, imamo discipline za decu, za roditelje, ali i mešovite“, kaže vlasnik ranča, Vladimir Pavlović

„Rančolijada uspeva da izvuče napolje i decu i roditelje, da se malo zabave. Jer, realno, svi najviše vremena tokom zime provedemo ležeći u kući“, kaže Helena, jedna od učesnica.

Discipline za koje su deca zainteresovana su različite, od trke sankama do nadmetanja u grudvanju ili zimskom fudbalu. Nekome je bitno druženje, nekome nagrada u vidu slatkiša, a neko je zadovoljan i popodnevnom dremkom.

„Milovan i ja smo se dogovorili da će svi dobiti slatkiše u onoj ekipi koja pobedi. Mada najviše nam je važno to što na Rančolijadi uvek ima dosta smeha“, kaže Jelica iz Užica.

Posebnost ovogodišnje Rančolijade je u tome što je njom označen početak akcije prikupljanja humanitarne pomoći za stanovništvo Sirije i Turske, organizovane uz odobrenje turske ambasade.

„I par rukavica nekome može tamo da spasi život. Čak nas je zvala i grupa ljudi iz Lučana, kako bi donirala opremu. Mi Srbi smo poznati da umemo da budemo humani u teškim trenucima, verujem da će biti dobar odziv“, dodaje Pavlović.

Za sve informacije oko akcije zainteresovani se mogu informisati na Fejsbuk strani ranča porodice Pavlović.

Izvor: ZOOMUE

Leave a Comment