TOS i IRONMAN udružuju snage za povećanje broja stranih turista u Srbiji

Na događaju za medije Turistička organizacija Srbije i SDP 11TRI potpisali su protokol o saradnji čiji je cilj unapređenje promotivnih aktivnosti triatlonske trke Ironman 70.3 Belgrade, koja će se održati 15. septembra u Beogradu.

Na održanoj konferenciji za medije direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović naglasila је da je zadovoljstvo podržati nove ideje i projekte koji Srbiju stavljaju na svetsku sportsku mapu, jer su manifestacije sastavni deo turističke ponude Srbije i daju dodatnu vrednost svakoj destinaciji.

„IRONMAN je brend koji privlači najbolje sportiste iz celog sveta i biće to prilika da se brojni takmičari, posetioci, kao i predstavnici medija iz inostranstva, upoznaju sa lepotama Beograda i naše zemlje.“

„Triatlon je najbrže rastući sport na svetu. Ponosni smo što najveća svetska franšiza posle godinu i po dana pregovora dolazi u Srbiju. Podaci nam govore da svaki takmičar sa sobom dovede u proseku 2,4 osobe, što znači da će u septembru u Beogradu biti pet hiljada turista samo kroz Ironman. Događaj počinje i završava se na Adi Ciganliji.

Pokazaćemo da smo ozbiljan tim, koji uz podršku važnih institucija u Srbiji realizuje jedan ovako važan sportski događaj“ izjavio je direktor SDP 11TRI doo  Bojan Đurić.

Sporazum o saradnji je potpisan u duhu partnerstva i uzajamnog poverenja, s namerom da doprinese daljem povećanju turističkog prometa u Srbiji.

 Izvor: TOS

Leave a Comment