Tara safari!

Vojna ustanova „Tara” od ove godine organizuje izlet „Tara safari”, koji turistima pruža mogućnost da kroz četiri organizovane ture, autobusom i vojnim kamionima, obiđu brojne vidikovce i ostale skrivene predele planine na koje se teško može stići samostalno i bez vodiča.

Foto: Ministarstvo odbrane RS

Direktor Vojne ustanove Ljupko Ćirović istakao je da je ove sezone, kao i prethodnih godina, mnogo toga urađeno na unapređenju turističke ponude, te da je ove godine osmišljen slogan „da nam porodica bude zdrava”, a u tom cilju uveden je program „Tara safari”.

„Naši rekreatori i animatori imaju zadatak da podstaknu goste hotela da svoj godišnji odmor provedu kroz aktivnost u prirodi, na turama pešačenja, celodnevnim i poludnevnim izletima, sportskim druženjima i brojnim drugim aktivnostima koje doprinose poboljšanju zdravlja i prikupljanju pozitivne energije”, kazao je Ćirović.

Кako je rekao, jedna tura pruža priliku da se obiđu lokacije Sokolac – Lađevac – Manastir Rača, navodeći da se jedna grupa prevozi hotelskim autobusom, a druga vojnim kamionom.

Grupa koja se opredeli za prevoženje autobusom, ide putem od Bajine Bašte do Manastira Rača, a zatim, nakon obilaska manastira, sledi šetnja u dužini od dva do tri kilometra uzvodno obalom reke Rače do lekovitog izvorišta Lađevac na desnoj obali reke, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Кako se navodi, nakon prelaska mosta na levoj obali, grupe menjaju prevozno sredstvo tako da svi imaju priliku da se upoznaju sa vožnjom vojnim terenskim vozilom, kojim se nastavlja put kroz šumu do Sokoline, a zatim se obilazi vidikovac Sokolac, nakon čega je planiran povratak u hotel preko Račanske Šljivovice i Hajdučke česme.

Foto: Ministarstvo odbrane RS

Ture koje su u ponudi Vojne ustanove „Tara” omogućuju posetiocima da obiđu najpoznatije vidikovce kao što su Sokolac, Osluša i Oštra stena, ali takođe imaju i „safari turu” zamišljenu kao kombinacija vožnje i planinske šetnje.

Ova tura obuhvata izlet preko Mokre Gore i Drvengrada sa obilaskom Ivera i vrha Gavran, kao i najvišeg vrha Tare – Zborište na nadmorskoj visini od 1.544 metra.

„Tara safari” pruža mogućnost obilaska destinacija Mitrovac i Perućac, odakle obalom Perućačkog jezera posetioci imaju mogućnosta da obiđu vidikovce planine Tara, i to Janjač, Sjenič, Bilješka stena i predeo izuzetnih lepota Predov krst.

Izvor: Tanjug, Foto: Ministarstvo odbrane RS

Leave a Comment