Misli pozitivno – „Uspori, udahni i osmehni se“ – Svetski dan velnesa u subotu na Zlatiboru

Opština Čajetina najavila je održavanje Svetskog dana velnesa. Ovaj dan, jedanaesti po redu, u organizaciji Klastera zdravstvenog velnes i SPA turizma Srbije biće obeležen na više lokacija na otvorenom u Srbiji, u subotu, 11. juna, zajedno sa još 150 zemalja sveta i oko 350 miliona ljudi.

Centralna manifestacija povodom Svetskog dana velnesa održaće se na Kraljevom trgu na Zlatiboru, pod pokroviteljstvom Opštine Čajetina u saradnji sa Sportskim savezom Čajetina.

Program obeležavanja Svetskog dana velnesa na Zlatiboru započeće “Zlatiborskom šetnjom”, sportski klubovi i članice Sportskog saveza Čajetina uzeće učešće u programu, dok je za najmlađe osmišljena animacija kroz program. Lekari, nutricionista i psiholog  SB Čigota, u centru Zlatibora davaće savete o očuvanju psihičkog i fizičkog zdravlja tokom i posle pandemije, a za sve posetioce  besplatno će raditi antropometrijsko merenje. Vedar duh Zlatibora, kroz pesmu i igru doneće članovi Udruženja za negovanje narodne tradicije “Zlatibor”.

Program obeležavanja Svetskog dana velnesa:

Subota 11. jun, Kraljev trg Zlatibor

11.00 h Animacije za decu

12.00 h Aerobne vežbe za posetioce

12.30 h Nastup  Udruženja za negovanje narodne tradicije “Zlatibor”

U osnovi  događaja jeste motivacija ljudi za uvođenje zdravih životnih navika.

Pored organizovanih programa u Srbiji, Svetski dan velnesa biće organizovan širom sveta, a direktno uključenje u tročasovni  program uživo imaće učesnici iz 35 zemalja.

Autor: LZS

Leave a Comment