TO Srbije na SAJMU TURIZMA

Turistička Organizacija Srbije poziva sve ljubitelje putovanja i avanture da posete Međunarodni sajam turizma u Beogradu, koji će biti održan od 22. do 25. februara 2024. godine i u Hali 4 Beogradskog sajma posete štand TOS-a. Ovaj prestižni događaj predstavlja idealnu priliku da otkrijete raznolikost i lepotu turističke ponude Srbije, od planinskih vrhova, preko manastira i tvrđava, do prijateljskih gradova i netaknute prirode. Bez obzira da li ste avanturista koji traži adrenalin, ljubitelj kulture i istorije ili samo želite opuštajući odmor u prirodi, ovogodišnji Sajam turizma će zadovoljiti sve vaše želje i pružiti vam inspiraciju za nezaboravna putovanja.
Na našem štandu u Hali 4 moći ćete da se upoznate sa širokim spektrom turističkih destinacija, atrakcija i aktivnosti koje Srbija nudi. Brošure, turističke karte, digitalne prezentacije i interaktivne radionice omogućiće vam da istražite sve što nas čini jedinstvenim i neodoljivim turističkim odredištem. Bilo da putujete sami, u paru, kao porodica ili grupa prijatelja, sigurni smo da ćete pronaći nešto što će vas inspirisati i motivisati da isplanirate svoje sledeće putovanje kroz Srbiju. Ne propustite priliku da se pridružite hiljadama posetilaca i istražite sve što Srbija ima da ponudi na polju turizma i avanture.
Program će obuhvatiti niz aktivnosti koje će omogućiti posetiocima da u potpunosti dožive bogatstvo turističke ponude Srbije.
Međunarodni sajam turizma u Beogradu je ne samo izložba, već i prilika da se povežete sa stručnjacima iz turističke industrije, upoznate nove ljude i stvorite veze koje će obogatiti vaše putovanje. Doživite Srbiju na jedinstven način i stvorite uspomene koje će trajati čitavog života. Vidimo se na Sajmu turizma u Beogradu – mestu gde svaka destinacija postaje nova avantura!

Кontakt osoba:
Predrag Stanić – Marketing i odnosi s javnošću
062/278-643, pr@serbia.travel
Turistička organizacija Srbije

PROGRAM ŠTANDA TOS-a

Četvrtak, 22. Februar

13:00 časova:
• Davanje izjava za novinare
14:00-18:00 časova:
• Fotografija za poneti „SRBIJA. Doživi!“ – digitalna tehnologija u službi promocije turizma
• Promocija brenda Turističke organizacije Srbije
• Edukativne radionice namenjene najmlađim posetiocima sajma
• Promocija Prirodnjačkog centra Svilajnac
• Promocija kampanje “Za zimu se spremi na vreme opremi” Agencije za bezbednost saobraćaja
• Etno kutak izrada ručnih radova i oslikavanja stakla

Petak, 23. februar

10:00-19:00 časova:
• Ponovljene aktivnosti iz četvrtka
• Nastup КUD „Spasovdanski vez“ Drenovac

Subota, 24. februar

10:00-19:00 časova:
• Ponovljene aktivnosti iz prethodnih dana
• Nastup КUD „Spasovdanski vez“ Drenovac

Nedelja, 25. februar

10:00-18:00 časova:
• Ponovljene aktivnosti iz prethodnih dana
• Nastup КUD „Spasovdanski vez“ Drenovac
• Pozivamo sve zainteresovane da posete naš štand i pridruže nam se u otkrivanju lepota Srbije.

tand Turističke organizacije Srbije ove godine donosi raznovrstan i obogaćen program koji će dodatno očarati posetioce Međunarodnog sajma turizma.

Fokusirajući se na bogatstvo raznolikosti, TOS će predstaviti novu brošuru pod nazivom “Uporišta duhovnosti”, istražujući dubine duše Srbije kroz turistički prizmu.

Na 5 pultova u okviru štanda TOS-a, posetioci će imati priliku da se upoznaju sa Ministarstvom turizma i omladine, Skijalištima Srbije, Zavodom za zaštitu prirode, Prirodnjačkim centrom Svilajnac, dok će Agencija za bezbednost saobraćaja i Uprava saobraćajne policije predstaviti novu kampanju “Za zimu se spremi i na vreme opremi” koju sprovode u saradnji sa TOS-om na najposećenijim destinacijama u Srbiji.

Jedna od najdragocenijih uspomena sa putovanja je fotografija. Stoga, naš štand će imati posebno mesto rezervisano za “Fotografiju za poneti – SRBIJA. Doživi!”, odakle će posetioci moći da ponesu sa sobom personalizovanu fotografiju sa različitih destinacija u Srbiji uz pomoć tehnologije veštačke inteligencije “Photo Booth”.

Spoj tradicionalne i moderne Srbije biće prikazan kroz etno kutak, gde će umetnice izrađivati etno motive na modnim detaljima, koristeći tehnike tkanja. Takođe, umetnice iz “Crative Glass Lab”-a predstaviće aktivnosti na afirmaciji i revitalizaciji tradicije paraćinskog slikarstva kroz izložbu i radionice na kojima će posetioci moći da nauče tehnike ečovanja i oslikavanja stakla.

U saradnji sa Zavodom za zaštitu prirode, biće organizovane edukativne radionice za najmlađe posetioce sajma. Program Turističke Organizacije Srbije će upotpuniti folklorni ansambl КUD “Spasovdanski vez”, koji će svojim tradicionalnim nošnjama i plesom obogatiti atmosferu sajma i predstaviti srpsku kulturu domaćim i stranim posetiocima.

Izvor: TOS

Leave a Comment