Put je potreban i turistima i Zlatiborcima

Pandemija koronavirusa i vanredno stanje doveli su da se zaustave mnogi radovi na Zlatiboru. Ipak, za to vreme počeli su radovi na uređenju trga, šetališta, jezera, a ovih dana se završava asfaltiranje veoma bitne saobraćajnice na ovoj planini. Letnja sezona je tek počela, a očekuje se navala tursita u narednom periodu, pa su zbog toga i radovi na svim gradilištima, pa i na ovoj saobraćajnici ubrzani.

– Asfaltirali smo jednu od najvažnijih saobraćajnica na Zlatiboru, od ulaska u centar Zlatibora do hotela Mona u dužini od 750 metara, u rekordnom roku od tri dana. Zahvaljujemo se izvođačima radova koji su razumeli našu potrebu i hitnost da se završi jedna ovako bitna ulica, kao i svim stanovnicima Zlatibora i našim gostima, koji su imali strpljenja da sačekaju da završimo ovaj važan projekat – izjavio je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

U rekonstrukciju saobraćajnice uključena je i zamena sve zastarele instalacije. Prema rečima Milana Stamatovića taj put je rađen pre tridesetak godina, kada je bio znatno slabiji intenzitet saobraćaja nego što je danas, zbog čega je bilo potrebno da se obnovi kako bi zadovoljio sve potrebe jedne moderne saobraćajnice na Zlatiboru.

 

Autor LZS, foto Opština Čajetina

Leave a Comment