Promocije turističkih vrednosti zlatiborsko – tarskog kraja kroz knjigu

Publikacija Zlatibore pitaj Taru je dvojezična knjiga na srpskom i engleskom jeziku nastala sa ciljem promocije turističkih vrednosti zlatiborsko – tarskog kraja kroz prizmu tradicije i kulturnih posebnosti ovog područja. Izdavači su JP Nacionalni park Tara, TO Tara-Drina Bajina Bašta i TO Zlatibor.

Pored toga što je lep primer zajedničke saradnje više institucija, ova knjiga na primamljiv način uvezuje priču o prošlosti i tradiciji sa promocijom kulturne baštine i turizma vodećih srpskih turističkih destinacija.

Kroz zanimljive i edukativne tekstove uz izuzetne ilustracije Biljane Mihajlović, knjiga Zlatibore pitaj Taru, koja počinje pričom o čuvenoj istoimenoj pesmi Mihaila Ćupovića, donosi obilje informacija o Tari i Zlatiboru, graditeljstvu i narodnim nošnjama ovog područja, turističkim atrakcijama, legendama i predanjima, starim zanatima, autentičnoj hrani i slično, navodi se u saopštenju.

Iako posvećena, pre svega, bajinobaštanskom i čajetinskom kraju, ova knjiga je zasad jedinstven primer atraktivno predstavljene kulturne baštine, predanja i turizma i na neki način oslikava svu lepotu celokupne srpske tradicije, nasleđa i jedinstvene prirode.

Knjiga će nakon promocije u Beogradu, koja će biti u sredu, 13. marta biti predstavljena i na Zlatiboru i Bajinoj Bašti.

Autor: LZS

Leave a Comment