Posle Ljubovijske sledi i druga Drinska regata

Najveća manifestacija na vodi, Drinska regata, održaće se po 29. put u Bajinoj Bašti od 19. do 23. jula. Drinska regata je najstarija i najmasovnija manifestacija na reci Drini koja se više od četvrt veka organizuje u Bajinoj Bašti. Održava se u uspomenu na drevne drinske splavare i predstavlja spoj tradicije sa savremenim turističkim trendovima, a Bajina Bašta u vreme Drinske regate je jedino mesto gde se još uvek mogu videti veliki splavovi kao oni koji su prethodnih vekova jezdili rekom Drinom. Ovaj jedinstveni karneval na vodi uz veliki broj drugih raznovrsnih sadržaja predstavlja jednu od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji i najveći događaj na vodi u ovom delu Evrope

U sredu 19. jula veliki broj učesnika Sajma suvenira, meda, rakije i domaćih proizvoda izložiće svoje proizvode na glavnom šetalištu gradića u Podrinju. Takođe, u večernjim satima na gradskom trgu predviđen je i program za najmlađe.

U četvrtak 20. jula biće organizovano tradicionalno takmičenje u pripremanju riblje čorbe pored reke vrelo u Perućcu, dok se narednog dana u petak, program nastavlja na izletištu Rača gde će biti održani koncerti Peđe Jovanovića i Saše Matića.

Subota je rezervisana za veliki spust rekom Drinom od Perućca do Rogačice. Najveći karneval na vodi startuje u 11 časova ispod brane u Perućcu. Zbog velike gužve preporuka organizatora je da se ranije dodje na start regate. Subota uveče rezervisana je za MOST fest i nastupe bendova Neverne bebe i Van Gog koji će biti održani na izletištu Rača.

Očekuje se da će na manifestaciji učešće uzeti preko 130.000 posetilaca, a pored navednih dešavanja u pet dana 29. Drinske regate očekuju vas i brojni drugi sadržaji u varoši u podnožju planine Tare.

Izvor i foto: Prvi portal Bajina Bašta

Leave a Comment