“Policijada” na Zlatiboru po 17. put

Sindikat srpske policije organizuje XVII (sedamnaestu) po redu sportsku manifestaciju pod nazivom Policijada „Zlatibor 2024“ koja se održava od 7. do 9. juna 2024. godine na Zlatiboru.

Svečano otvaranje manifestacije planirano je za petak 7. jun u 14,00 časova na Kraljevom trgu.

Reč je o najmasovnijem sportskom okupljanju u okviru MUP-a Republike Srbije. Ove godine očekuje se više od 1500 učesnika koji će se takmičiti u 11 disciplina, a sastavni deo događaja je vožnja meandrima Uvca, poseta Stopića pećini i Gostiljskim vodopadima koji će biti organizovani u saradnji sa Turističkom organizacijom Zlatibor.

Policijada u organizaciji Sindikata srpske policije, svake godine okupi i niz uglednih zvanica iz vrha MUP-a, i države, što svakako privlači veliku medijsku pažnju.

Očekuje se prisustvo Ministra unutrašnjih poslova Ivica Dačić, predstavnika Opštine Čajetina. Prisutni će biti i predstavnici Sindikata bugarske, slovenačke, crnogosrske, hrvatske, makedonske policije, policije Republike Srpske i policije BIH kao i predstavnici sindikata drugih delatnosti iz Republike Srbije.

Sportske discipline na Policijadi su: mali fudbal, basket, odbojka, pecanje, streljaštvo, tenis, stoni tenis, šah, pikado, povlačenje konopca i trčanje.

Podršku u organizaciji manifestacije dala je opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor, Zlatiborac i Pivara „Hajneken“, Kraljeva voda, restoran „Flamingo“ Beograd, Knjaz Miloš, Ledena Golijska, Štamparija Nikitović, Plej bend, Pavlovića bend, MTS i mnogi drugi.

Izvor: Opština Čajetina

Leave a Comment