Početak letnje promotivne kampanje TOS-a

Turistička organizacija Srbije je predstavila letnju promotivnu kampanje, pod sloganom “Izaberi svoju avanturu! #vidisrbiju”.

– Cilj kampanje je da građanima Srbije pokažemo da su u Srbiji svaki, korak, staza, sokak ili zaveslaj, nova avantura. Osim najposećenijih destinacija poput Zlatibora, Кopaonika, Vrnjačke Banje i Sokobanje, tu su i mnoge druge neotkrivene destinacije koje svojom lepotom nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Odlučili smo da obilaskom Srbije i upoznavanjem sa njenim lepotama – na licu mesta, u saradnji sa lokalnim turističkim organzacijama, našim građanima predstavimo prirodne lepote, kao i kulturno-istorijske znamenitosti. Da se podsetimo šta je sve u Srbiji na listi UNESCO-a i da prođemo putevima rimskih imperatora – kažu u Turističkoj organizaciji Srbije.

Foto TO Zlatibor

U okviru letnje promotivne kampanje na društvenim mrežama Turističke organizacije Srbije (@serbiatourism), biće prikazani snimci i fotografije najlepših predela Srbije, a o svojim omiljenim destinacijama govoriće sportisti, glumci, pevači i oni koji su bili na prvoj liniji borbe protiv COVID-19.

Ovog leta, u fokusu promotivne kampanje TOS-a, su domaći turisti – zbog preporuka stručnjaka, da se u skladu sa epidemiološkom situacijom ostane u zemlji. Domaći turisti su tokom prošle godine ostvarili oko 60% noćenja – 6,062.921 noćenja (7% više u odnosu na 2018. godinu), a poslednjih godina je sve veći broj naših građana, koji odmor provode u Srbiji. Tome je značajno doprinela i podela vaučera za putovanje u zemlji, koje dodeljuje Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. S obzirom na to da je odlukom Vlade, ove godine dodeljeno najpre 160 000, pa potom dodatnih još 400 000 vaučera, u TOS-u smatraju da je njihov zadatak da građanima daju preporuke gde da putuju po Srbiji, ali i da pozovu pružaoce usluga smeštaja da se prijave za prihvatanje vaučera.

Golija-Golijski-konaci

U zavisnosti od toga da li ste u potrazi za nekim vidom aktivnog odmora – od hajkinga, planinarenja, biciklizma, preko kajakinga, kanjoninga, jahanja konja do paraglajdinga – na nekoj od naših planinskih lepotica ili samo želite da se odmorite i opustite u nekoj od veličanstvenih banja ili u etno domaćinstvima, predlažemo da posetite sajt www.srbija.travel  gde možete da pronađete više informacija o destinacijama i kontakte lokalnih turističkih organizacija i raspoloživih smeštajnih kapaciteta u delu Srbije koje ste izabrali. Bezbednost ljudi ostaje na prvom mestu, kao i preporuka da odgovorno putujemo u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Izvor: TO Srbija

Leave a Comment