“Oluja” se snima i na Tari

Posle Beograda, Uba i Valjeva snimanje filma “Oluja” nastavljeno je na Tari. Ima više od 10 dana kada su se na Tari pojavili filmska ekipa, statisti, traktori, kamioni, stari autobusu, pa i “kečevi” i fiće.

Deo statista koji je čekao da na red u scenu koja njima pripada nalazila se na raskrsnici za Jelisavčiće i Lazića branu.

– Evo, ovde sada čekamo da nas pozovu. Pre sedam dana smo snimali tamo u drugom delu Tare. Zanimljivo nam je, družimo se…, mada kada pomislim šta su ti nesretnici koji su stvarno bili u Oluji, obuzme me tuga. Evo, ja vozim traktor vez točka – kaže statista Mirko i pokazuje na svoj traktor.

Pored njega još desetak ljudi, a ispred i iza kolone traktora.

– Dolazili su ovi iz filma ovde po selu tražili još statista, tražili stare traktore, automobile… Ne plaćaju kažu loše, valjda 2.000 dinara po danu. Traže stare žene i ljude, a i decu – kaže Zaovljanac Rade.

Još Zaovljanci pričaju da ovo nije prvi film koji se ovde snima. Negde jesenas se snimao film “Izolacija” sa Bikovićem u glavnoj ulozi, a pre nekoliko godina i japansko-američki film “The forest”.

Film “Oluja”, koji radi “Omega” produkcija”, prvi je domaći projekat koji se bavi stradanjem Srba u Hrvatskoj tokom pogroma 1995. godine. Pored filma, snima se i serija od 12 epizoda. Scenario intezivno prati period neposredno pre, za vreme i posle “Oluje”. U centru pažnje su životne sudbine glavnih junaka, koje su veoma potresne i emotivne.

Glavni junaci su Zlatan Vidović i Jovo Maksić, a igraju i Davor Janjić, Jelena Čović, Marija Pikić, Ljubiša Milišić, Ivan Vujić, Milica Stanković i drugi.

Film bi trebalo ove godine da bude prikazan, a posle njega odmah i serija.

Autor: LZS

Leave a Comment