Oko 2.500 učesnika na MOSI, biće i niz koncerata

Predstojeće MOSI u znaku novih disciplina, brojnih koncerata i velikog broja učesnika.
– Grad Užice, nacionalna prestonica kulture Srbije, sigurno će biti i dostojan domaćin 59. MOSI, koje će od 10. do 14. jula, okupiti oko 2.500 sportista iz 35 opština sa tromeđe Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore – istakla je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević na sednici skupštine MOSI održanoj danas.

Takmičenje će se odvijati u 18 sportskih disciplina, tri su nove u odnosu na prethodne igre, a to su plivanje i vaterpolo za muškarce i basket 3×3 za muškarce i žene. Prema rečima gradonačelnice bezbednost učesnika i zdravstvena zaštita na prvom su mestu.

– Od trenutka kada je grad Užice od oštine Kolašin preuzeo titulu, počele su temeljne pripreme za ove spotrske susrete, pa su tako pažljivo određeni smeštaj i ishrana, a istakla bih da su i bezbednost i aspekt zdravstvene zaštite na visokom nivou. Otvaranje 59. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara planirano je za 10. jul u 18 časova na Stadionu ,,Radomir Antić“, nakon čega nas očekuje koncert Dejana Petrovića i Big benda od 21 čas. Takođe, i koncerti ostalih dana počinju u 21 čas na Gradskom trgu, i to: 11. jula nastupiće Amadeus bend, 12. jula Željko Vasić, i 13. jula grupa Kerber- rekla je gradonačelnica.

Nastupaće kao predgrupe i lokalni izvođači a istovremeno tokom ovih večeri i u Gradskom kulturnom centru odvijaće se bogat zabavni program.

– Uz poziv da se svi naši sugrađani i sugrađanke uživaju u ovoj manifestaciji i koncertima, sigurna sam da će Užice, koje je i ovogodišnja Prestonica kulture Srbije, biti dostojan domaćin 59. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara – naglasila je gradonačelnica.

Svi učesnici i gosti Užica pored sportskih takmičenja i večernjih koncerata moći će da posete Narodni muzej, Hidrocentalu “Pod gradom”, Gradsku galeriju i Jokanovića kuću i upoznaju se sa bogatom istorijom i kulturom grada.

Izvor: Grad Užice

Leave a Comment