ZAVRŠENA XXIII PARKOVIJADA

Ovogodišnja 23. Parkovijada, tradicionalni susreti upravljača nacionalnih parkova i drugih institucija u oblasti zaštite prirode i životne sredine održana je u Kladovu, a domaćin je bio Nacionalni park Đerdap, koji je ujedno proslavio i jubilej, 50 godina od proglašenja Nacionalnog parka Đerdap.

Na ovogodišnjoj Parkovijadi učestvovali su: Zavod za zaštitu prirode Srbije, Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, Nacionalni park Kozara, Nacionalni park Fruška Gora, Nacionalni park Đerdap, Nacionalni park Kopaonik i Nacionalni park Tara.

Više od 150 učesnika imalo je prilike da odmeri snage u raznim sportovima, da uživaju u krstarenju i lepotama Đerdapa, ali i da se druže i razmenjuju iskustva, što je i glavni cilj ove manifestacije.

U okviru sportskog dela, učesnici su se takmičili u sledećim disciplinama: košarka, odbojka na pesku, fudbal, šah, nadvlačenje konopca, pikado, ribolov, stoni tenis, kros na 400 i 800 m, kuvanje riblje čorbe. U ukupnom plasmanu, treće mesto osvojila je ekipa NP Kopaonik, drugo NP Tara, a prvo mesto ekipa ovogodišnjeg domaćina – NP Đerdap.

Domaćinstvo za sledeću godinu predato je Nacionalnom parku Kopaonik.

Izvor: NP Tara

Leave a Comment