Održano takmičenje u nordijskom skijanju: NAJBOLJI ARGENTINAC

Takmičarska sezona na Zlatiboru tradicionalno dobrom domaćinu smučarskih trka zaokružena je Prvenstvom Srbije u organizaciji Smučarskog kluba “Zlatibor”. Velika količina snežnih padavina omogućila je dobre uslove za takmičenje na Tić polju gde se okupilo 97 učesnika na dvodnevnom prvenstvu iz sedam klubova iz Srbije i Bosne i Hercegovine, ali i Argentine.

Upravo je Argentinac Mateo Suma pobedio u oba dana u seniorskoj konkurenciji. Kod dama je ulogu favorita opravdala reprezentativka Anja Ilić, koja ulazi u završnu fazu Balkan kupa.

Tokom dva dana vozile su se trke i u kategorijama cicibana, pionira i omladinaca i to: u sredu disciplina distanca, a u četvrtak sprint.

Lokalni klubovi “Zvezda i “Zlatibor” bili najuspešniji u mlađim kategorijama. Najvredniji rezultat ostvario je Đorđe Paunović koji je postao seniorski prvak Srbije. Zlatibor je prepoznatljiva destinacija za nordijsko skijanje u Srbiji, a prema rečima predsednika Smučarskog kluba “Zlatibor”, Darka Đurovića u planu je izgradnja savrenenog smučarskog i biatlon centra na Tić polju.

Prvenstvom Srbije završena je zimska takmičarska sezona na Zlatiboru što se tiče nordijskog skijanja i ukoliko ne bude promena naredna takmičenja u organizaciji lokalnih klubova bi trebalo da se održe na proleće sa ski rolkama.

Izvor: Zlatibor press

 

 

Leave a Comment