Novi vidikovac na Hodžinoj steni

Turistička organizacija “Zlatar” uredila je vidikovac na Hodžinoj steni iznad naselja Voćnjak, sa kojeg puca pogled na čitav grad, Zlatar i deo limske doline.

Radove na uređenju jednog od najlepših vidikovaca na ovom području Ministarstvo turizma pomoglo je sa dva miliona dinara, dok je preostalih milion dinara obezbeđeno iz opštinske kase.

-Ovo je još jedan dodatni sadržaj u turističkoj ponudi novovaroškog kraja. Vidikovci su, inače, popularni među domaćim stanovništvom, a odličan su „mamac“ za turiste, koji poslednjih godina preferiraju aktivan odmor i adrenalinske sadržaje- kaže Branko Pucarević, direktor Turističke organizacije “Zlatar”.

Кako bi izašla u susret gostima i uvećala turistički promet odnosno broj turista i noćenja, lokalna Turistička organizacija kandidovala je na ovogodišnjem konkursu Ministarstva turizma još nekoliko projekata ukupno vrednih blizu 35.000.000 dinara.

-Za desetak dana očekujemo rezultate konkursa. Podneli smo dokumentaciju za projekte kompletnog uređenja pešačke staze Šopot, osvetljenja već izgrađene pešačko-biciklističke staze Batrovac u Drmanovićima, nekoliko trim staza u turističkoj zoni Zlatara, kao i izgradnje klizalista na gradskom Trgu – pojašnjava Pucarević .

Izvor: Varoške novine

Leave a Comment