Nova signalizacija na Zlatiboru

Na najposećenijoj planini Srbije poslednji meseci 2022. godine u znaku su projekta koji se odnosi na označavanje turističke destinacije Zlatibor i odredišta na teritoriji opštine Čajetina.

– Turistička signalizacija je postavljena na državnim putevima, kao i u samom centru Zlatibora na više lokacija na frekventnim mestima. Daju se na taj način informacije od opšteg javnog značaja potrebne najvećem broju posetilaca, sa ciljem obaveštavanja i upućivanja korisnika do kulturnih, istorijskih, verskih, prirodnih i drugih tustističkih odredišta – rekao je Vladimir Živanović, direktor TO “Zlatibor”.

Sada je turisti mnogo lakše da se snađe u “šumi” ulica i raznih staza ka jazeru u centru Zlatibora, gondoli, Stopića peći ili Muzeju na otvorenom u Sirogojnu, ali isto tako ka policiji, pijaci, info centru, ambulanti i drugim značajnim ustanovama i mestima na planinskoj lepotici.

Da je Zlatibor stalno atrkativan za posetioce govori i podatak da je za vreme proteklog praznika i produženog vikenda dnevno boravilo oko 40.000 gostiju. Prema rečima Živanovića, malo su iznenađeni da u ovo vreme planina bude puna, a tu posećenost pripisuje lepom vremenu. Atraktivna gondola je tih dana dnevno prevozila po 1.500 putnika.

Na ovoj planini uveliko teku pripreme za predstojeću zimsku sezonu i novgodišnje praznike.

Podsećamo da Zlatibor, kako bi uvek spreman dočekao goste te zadržao svoju lidersku poziciju među planinskim centrima Srbije, kontinuirano radi na razvoju svoje turističke ponude i novih sadržaja. Već su vidljive koristi za turiste od velikih ulaganja opštine Čajetina u rekonstrukciju jezera i Kraljevog trga, izgradnju najduže jednosegmentne panoramske gondole na svetu “Gold gondola”, mnogobrojnih zabavnih parkova, biciklističkih i pešačkih staze, sportskih sadržaja, kao i brojnih drugih projekata koji će obeležiti vreme pred nama.

Autor: LZS, Izvor: TO Zlatibor

Leave a Comment