Neće biti rezultati kao prethodnih godina

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Lajić prilikom obilaska Divčibara izjavio je danas da nije realno da po pitanju turizma ostvarimo rezultate iz ranijih godina, ali da je realno da imamo goste iz zemalja bivše Jugoslavije i našeg bližeg susedstva.

– Bez obzira na napore, ne možemo da zanemarimo činjenicu da epidemija korona virusa i kriza izazvana tim virusom nije završena i da još postoje epidemiološke mere u mnogim zemljama – rekao je Ljajić odgovarajući na pitanja novinara na Divčibarama.

On je danas, u okviru kampanje “Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju”, obišao je i kompleks “Nova banja” u Banji Vrujci.

Naveo je da se u toj kampanji pre svega obraćaju domaćim turistima i očekuju da će deo naših građana koji letuju u inostranstvu, odlučiti da godišnji odmor ili deo odmora provedu u Srbiji.

– Druga naša ciljna grupa su turisti iz zemalja regiona, obzirom na to da turisti iz zemalja bivše Jugoslavije čine četvrtinu ukupnih dolazaka stranih turista. Ako tome dodamo turiste iz Bugarske, Rumunije i Grčke koji čine 14 odsto, to je već 40 odsto onih koji posećuju Srbiju – rekao je Ljajić.

Kada je reč o letovanjima van granica Srbije, naveo je da ne postoje nikakve zabrane da naši građani letuju u inostranstvu, ali da je, imajući u vidu da epidemija korona virusa još nije prošla, sigurnije da ove godine odmor provedu u Srbiji.

– Ne postoje nikakve zabrane da se letuje u inostranstvu, ali imajući u vidu da još postoji čitav niz nepoznanica vezano za protokole, ponašanje u hotelima, broj ljudi u hotelima, avionima, autobusima… smatram da je sigurno, bezbedno i manje traumatično da ove godine odmor provedu u Srbiji – dodao je Ljajić.

Izvor: Tanjug

 

Leave a Comment