Muzička grupa „Vrelo“ nastupila u Stopića pećini

U toku je održavanje Etno samita “TradicijaNova” koji organizuje Narodno pozorište Užice u saradnji sa Ansamblom „Kolo“ iz Beograda. Manifestacija okuplja naučnike, teoretičare i praktičare, a ove godine tema će biti samo pevanje.

Etno samit “TradicijaNova”, kao i prošle, i ove godine se održava u Užicu, ali u nešto izmenjenom obliku, zbog aktuelne situacije sa pandemijom Covid 19.

Etno samit je otvoren koncertom grupe “Rođenice” u Galeriji “Boža Kovačevića” na Borovoj glavi. U sredu, 28.oktobra, na platou ispred pozorišta je emitovan nastup Ansmabla narodnih plesova i pesama Hrvatske Lado, pod nazivom “Lado electro”. U gostima je bila i Pevačka grupa “Trio Gavrovski” iz Makedonije, koji su u četvrtak, 29. oktobra nastupili u Kulturnom centru Zlatibor.

Zbog novonastale situacije koncert je bio bez publike i održan je uz sprovođenje svih preporučenih epidemioloških mera, a prenošen je preko lokalne TV i Jutube kanala. Gledaoci su takođe mogli da uživaju u lepotama najposećenijeg speleološkog objekta u Srbiji, koji je imao od početka ove godine do polovine septembra više od 100.000 posetilaca. Zaštitni znak Stopića pećine predstavljaju bigrene kade, neobična udubljenja oivičena kamenim zidovima, vijugavim rumenkastim naborima u kojima se nakupi voda i kaskadno preliva stvarajući slapove. Tu su i vodopad ”Izvor života”, bigreni tobogan, ”džinovski lonci”, dugure i druge atrakcije.

U subotu 31. oktobra, na sceni užičkog pozorišta biće održan vokalno-instrumentalni koncert Ansambla “Kolo”, nakon čega će biti emitovan film o 70 godina Ansambla “Lado”. Ulaznice za ovaj koncert se, zbog ograničenog broja gledalaca, dele od danas na blagajni pozorišta.

Manifestacija traje do 1. novembra.

Autor LZS, izvor TO Zlatibor

1 thought on “Muzička grupa „Vrelo“ nastupila u Stopića pećini”

  1. It’s perfect time to make some plans for the future and it’s time
    to be happy. I have read this post and if I could I desire to suggest you
    few interesting things or tips. Perhaps you can write next articles referring to this article.
    I want to read even more things about it!

    Here is my blog :: animales

    Reply

Leave a Comment