MITROVAC: ODRŽANA LIKOVNA KOLONIJA 2020

На Митровцу у Националном парку “Тара” у периоду од 22. до 29. фебруара 2020. године одржана је друга ликовна колонија „Тара“. На овогодишњој ликовној колонији учествовало је 10 сликара из Србије, Црне Горе и Русије који су насликали 20 слика.

Радови настали током ове колоније постаће део колекцији Националног парка “Тара” и биће излагани у галеријама широм Србије. Прва изложба је планирана за месец јул ове године у галерији РТС-а у Београду.

– Наш циљ је промоција нашег затићеног подручја и увек се трудимо да изналазимо нове начине за то. Заправо покушавамо да искористимо дугогодишње искуство које смо стекли са фотографима кроз фото сафари “Тара” и да нешто слично на промоцији Таре урадимо кроз ликовну уметност. Такође, жеља нам је да ова колонија прерасте у традиционалну међународну уметничку и промотивну манифестацију – rekao je Драгић Караклић, директор ЈП “Национални парк Тара”.

Бисенија Терешченко једна од учесница овогодишње колоније izrazila je svoje задовољство учешћем на колонији и приликом да упозна нове колеге и осети локални дух. Нагласила је и да је Тара у зимском амбијенту била врло инспиративна и занимљива.

На првој ликовној колонији „Тара“ учествовали су: Миленка Pавловић, Драган Тасић, Наташа Петејчук, Дивна Јеленковић, Зоран Чалија, Бисенија Терешченко, Тијана Ђоковић, Радојка Самарџија, Екатарина Берзекина Милићевић i Оливера Grujić.

Ликовну колонију је иницирао и подржао Национални парк Тара уз организациону помоћ слектора Мирослава Живковића (РТС).

IZVOR NP TARA

Leave a Comment