Lazar Milovanović i Dejan Golić pobednici Relija Zlatibor – Gold Gondola 2020

Prvo takmičenje sezone priredilo nam je dramu kakvu odavno nismo videli na domaćim relijima

​Lazar Milovanović i Dejan Golić pobednici su prvog izdanja Relija Zlatibor – Gold Gondola 2020. Posada ASU Mačkat Rejsinga stigla je na Zlatibor s namerom da se upozna s novim automobilom koji su nabavili za ovu sezonu, a sa Zlatibora odlazi kao pobednik u generalnom plasmanu relija. Milovanović je veoma pametnom i iskusnom vožnjom u kombinaciji sa iskusnim suvozačem kakav je Dejan Golić, stigao do ubedljive pobede na svom sedmom takmičenju u životu.

Glavni favoriti za pobedu, bugarska posada Miroslav Angelov i Georgi Gadžiev, odustali su na trećem brzinskom ispitu zbog oštećenja na vešanju njihove Škode Fabije R5 Evo. Istu sudbinu je doživela i šampionska posada iz Srbije Aleksandar Dučić i Vladimir Zarić. Oni su već na prvom brzinskom ispitu imali teže izletanje u kojem su obojica prošli neozleđeno, dok je Pežo 208 R2 propisno uništen.

Velika borba vođena je za drugo mesto u generalnom plasmanu. Nikola Jović i Dejan Pejić su imali žestok okršaj tokom celog relija, a na poslednjem brzinskom ispitu borbu je ipak dobio Nikola Jović sa svojom novom suvozačicom Sanjom Novaković. Na kraju, treba odati priznanje i izvrsnom Dejanu Pejiću kojem je ovo prvi reli u ulozi vozača, a on i njegov suvozač Dušan Đoković će očigledno biti veoma konkurentni ove godine u svojoj klasi.

Četvrto mesto je pripalo Tomu Nikitoviću i Marku Milanoviću u Folksvagen Polu koji su zabeležili prvi nastup za novi klub. Nakon tri godine provedene u ASU Užice, Nikitović je prešao u redove ASK Šampion iz Bajine Bašte. Užičanin je imao dobar reli, ali je Pejić bio neuhvatljiv u Polu, pa Nikitović nije imao pravu šansu na Zlatiboru. Peta pozicija je pripala debitantu na reliju Goranu Nešiću, koji je seo za volan nekada šampionskog Pežoa 106 Reli, a na desnom sedištu društvo mu je pravio šampion Srbije u reliju iz 2018. godine Luka Kotorčević, neko ko itekako dobro poznaje ove staze, što je Nešiću bio od velike pomoći.

Klasa 1

Prva pozicija u klasi 1, popularnom Malom N-u, pripala je Nenadu Filipoviću “Benzincu”. On i Tatjana Milošević su nakon objave zvaničnih rezultata proglašeni pobednikom u klasi, dok je po nezvaničnim rezultatima to bila posada Zoran Milisavljević / Igor Markov. Milisavljević je dobio dve minute kazne, a to je značilo promociju debitantske posade Dejan Jovanetić / David Žunić na drugi stepenik pobedničkog postolja, a treće mesto je preuzela posada Aleksandar Aničić / Nikola Nedić.

Klasa 2

Klasa 2 je pripala super brzom i konkurentnom Dejanu Pejiću. U kombinaciji sa Dušanom Đokovićem, posada ASU NV Rejsinga je u dominantnom maniru pokorila Zlatibor ispred Tomislava Nikitovića / Marka Milanovića i Gorana Nešića / Luke Kotorčevića.

Klasa 3

U klasi 3 takmičila se samo jedna posada. Ipak, zbog samog sastava posade, publika je sa posebnom pažnjom pratila prolaze momaka u narandžasto-plavom Reno Kliju Vilijams. Miljenici publike Dejan Krčevinac i Željko Milutinović su stigli na cilj kao šesta najbrža posada u ukupnom poretku i prvi u svojoj klasi.

Klasa 4

Pobedu u klasi 4 je odneo čovek koji je pobedio i u generalnom plasmanu Lazar Milovanović, koji je oduševio već na prvom reliju u novom automobilu, te je pokazao zavidnu zrelost i šampionske ambicije. Drugo mesto je pripalo Nikoli Joviću i Sanji Novaković, dok su treći bili momci iz Bajine Bašte Goran Rabasović i Milan Janjić, koji su nakon teškog izletanja na Srbija reliju prošle godine uspešno odvezli prvi reli sa potpuno obnovljenim Sitroenom C2 R2 maks i došli do trećeg mesta u klasi.

Izvor: RallyMagazinTeam

Leave a Comment