Kurs vina WSET level 2 na Zlatiboru

Na Zlatiboru će se od 13. do 15. aprila 2021. godine održati međunarodno priznati WSET level 2 kurs vina u organizaciji Srpskog vinskog centra. Kurs vina WSET level 2 upoznaje kandidate sa karakteristikama glavnih sorti grožđa, stilovima vina koji se proizvode od njih kao i najvažnijim svetskim regijama u kojima se one gaje, pravilno čuvanje i servis, kao i uparivanje sa hranom. Takođe, omogućuje uvid u klasifikacije i oznake na etiketama vina. Praktični deo podrazumeva uvid u osnove pravilnog opisivanja vina po WSET sistemu Systematic Approach to Tasting (SAT).

WSET (Wines and Spirits Education Trust) Institut osnovan je 1969. godine u Londonu i najprestižnija je institucija u svetu koja se bavi edukacijom u oblasti vina i žestokih alkoholnih pića. WSET kursevi namenjeni su i profesionalcima i ljubiteljima vina, a trenutno se održavaju u 75 zemalja širom sveta, na svim kontinentima. Kandidati koji polože ispit dobijaju sertifikovane, međunarodno priznate WSET diplome koje imaju podjednak značaj u celom svetu i najcenjenije su diplome u vinskom biznisu.

Početak kursa: 13. april 2021.

Aktivna predavanja: 15 sati (3 termina po 5 sati, plus 1 sat za ispit).

Predavanja su od utorka do četvrtka – 13, 14. i 15. april.

Ispit (1 sat): 25. april u 15 časova.

Preporučeno vreme učenja van učionice: 11 sati.

Kandidati dobijaju materijal za učenje najkasnije 7 dana pre početka kursa. Materijal za učenje je na engleskom jeziku.

Broj degustiranih vina: 48

Mesto održavanja: Zlatibor

Za ovaj kurs nisu potrebne nikakve prethodne kvalifikacije, a svaki kandidat u trenutku pohađanja kursa mora da ima najmanje 18 godina.

Autor: LZS

Leave a Comment