Koncerti naredne sedmice u GKC-u

Četvrtak, 25.maj u 13h

Koncert Muzičke škole ‘’Vojislav Lale Stefanović’’

Povodom dana Muzičke škole ‘’Vojislav Lale Stefanović’’ u bašti Gradskog kulturnog centra biće održan koncert na kom će uzeti učešće učenici mlađih i starijih razreda ove škole. Koncert je na programu u četvrtak, 25.maja sa početkom od 13h, ulaz je slobodan.

Subota, 27.maj u 17h

Masterclass gitare: Ranđa I Vlajko

Članovi benda Neverne bebe Saša Ranđelović – Ranđa I Vladan Đurđević – Vlajko održaće masterclass gitare za sve ljubitelje ovog instrumenta. Tajne i veštine sviranja otkriće im u subotu 27.maja sa početkom of 17h u klubu GKC-a. Za sve zainteresovane, ulaz je slobodan.

Subota, 27.maj u 21h

Koncert: Vlatko Stefanovski Trio

Jedna od najvećih gitarskih zvezda bivše Jugoslavije, Vlatko Stefanovski, virtuoz na gitari bez premca, koji je ogromnu slavu i kultni status stekao sa legendarnom makedonskom grupom „Leb i sol“, nastupiće 27. maja u Užicu sa svojim triom. Koncert će biti održan u bašti GKC-a, sa početkom od 21:00 sat.

Legendarni gitarista u okviru aktuelne turneje promoviše svoje poslednje studijsko ostvarenje „Taftalidze shuffle”. Vlatko je ovaj album, kao i mnoge do sada, posvetio svom Skoplju i kvartu Taftalidze („Taftalidže“) koji ima posebno mesto u njegovom srcu. Pesme su zato posebno intimne i lične, a opet tako bliske svima, upravo zbog senzibiliteta koji nosi njegova muzika.

Pored nekoliko pesama sa pomenutog albuma, Vlatko će odsvirati i sve one hitove po kojima je poznat, kao što su: „Čuvam noć od budnih”, „Jovano, Jovanke”, „Uči me, majko, karaj me”, „Kao kakao”, „Čukni vo drvo”, „Skopje”, „Makedonsko devojče”, „Mamurni ljudi”, „Gipsy song” i druge.

Ulaznice po ceni od 1.500 rsd mogu se kupiti na biletarnici GKC-a svakog radnog dana od 11 do 16h.

Izvor: GKC

Leave a Comment